2024.03.19. - József, Bánk

Burgonyakrémleves

Hozzávalók: 25 dkg burgonya, csontlé, margarin, liszt, só, 1 dl tejföl, 1 tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított burgonyát csontlével felengedjük és ebben megfõzzük, majd a burgonyát áttörjük. A margarinból és a lisztbõl világos rántást készítünk, amelyet feleresztünk, s állandó kevergetést közben hozzáadjuk a burgonyapürét. Forralás után hozzáadjuk a tejfölt a tojássárgáját, majd sóval ízesítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!