2024.03.29. - Auguszta

Vörösboros vaddisznósült

Hozzávalók: 1 kg bõrös vaddisznócomb, 3 dkg só, fél kg leveszöldség, 10 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 2 g szemesbors, 1 g kakukkfû, 1 babérlevél, 2 g borókabogyó, 3 dl száraz vörösbor, 10 dkg reszelt torma, 1 citrom, 25 dkg hecsedlilekvár.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az elõkészített vaddisznócombot oly módon kötözöm meg, hogy a bõre kifelé legyen (a kötözött sonkához hasonlóan). A nastagabb leveszöldséget megtisztítom és metáltre (julienne) vágom. A maradék leveszöldséget annyi vízben, amennyi ellepi, felteszem fõni. Hozzáadom a sót, hagymát, fokhagymát, szemesborsot, babérlevelet és a borókabogyót, majd felforralom. Beleteszem a húst, hozzáöntöm a bort és gyakori forgatás mellett 2-3 órán keresztül lassan párolom. Ezalatt elpárolog a folyadék és a hús puhulása folyamán egyre kevesebb vizet hozzáadva kb fél liternyi folyadéknak kell maradnia.

A megpuhult húst kiveszem a lébõl (tál puha ne legyen, mert akkor nem lehet szépen szeletelni !), leoldom a kötözõzsineget és a tálalásig a folyadékban melegen tartom. Eközben enyhén sós vízben megfõzöm a metéltre vágott zöldséget. A citromot 5 szeletbe vágom és elosztom rajta a tormát. Még tehetek rá petrezselyemzöldet is. A forró húst kb egycentis szeletekre vágom, ezeket átfedéssel egy tálra teszem, elrendezem rajta a leszûrt zöldséget, majd leöntöm a leszûrt vörösboros mártással.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!