2024.04.20. - Tivadar

Sörös-sajtos kosárka

Hozzávalók: fél doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 2 dl világos sör, 1 dl tej, 1 evõkanál liszt, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg többféle, maradék is lehet), 2 tojásfehérje, só és törött fehér bors, ízlés szerint, 1 csokor zöldpetrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet, sót, sört összekeverjük, megmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, és állandó keverés közben sûrûre fõzzük. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd ha teljesen kihûlt, a tojásfehérjébõl vert kemény habot. A felengedett tésztát vékonyra nyújtjuk, kis alufólia pohárkákat kibélelünk vele, és elõmelegített forró sütõben kis lángon megsütjük.

A poharakból óvatosan kiborítjuk a kosárkákat, megtöltjük a sajtkrémmel, és a sütõbe visszatolva addig sütjük, amíg a teteje barnáspiros nem lesz. Vigyázzunk, nehogy túlsüljön, mert akkor a sajt megkeseredik.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!