2024.04.27. - Zita

Lazacos burgonya recept

Hozzávalók: 1 kg héjában fõtt burgonya, 1 doboz szardínia (lazactörzs), 4 evõkanál olaj, 30 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát meghámozom, és vékony karikákra vágva beleterítem egy lapos, nagy tepsibe úgy, hogy a burgonyaréteg egészen vékony legyen benne. Megsózom. A halat dobozából kibontom, és a levét leszûröm. A haldarabokat rámorzsolom a burgonya tetejére.

A megmosott paradicsomot kis kockákra aprítom és rászórom a halra. A leszûrt szardínia levét összeöntöm a habosra felvert tojással és a tejföllel, beleszórom a fûszereket és megsózom, majd a zúzott fokhagymát is beletéve, elkeverem benne a reszelt sajtot. Az egészet egyenletesen rákanalazom a burgonyára, majd a tepsit fedetlenül betolom az elõmelegített forró sütõbe. Közepes lángon addig pirítom, amíg a teteje szépen megpirul.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!