2024.04.23. - Béla

Al-dunai halászlé

Hozzávalók: 3 kg ponty, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pontyokat megtisztítjuk, pikkelyüket, fejüket, farkukat, uszonyaikat eltávolítjuk, majd a húsukat felszeleteljük. Ezután fogunk egy lábost, beleöntünk 2 liter vizet, sót szórunk bele, majd beletesszük a halak csontjait, fejeit és farkait, és feltesszük fõni.

Hozzáadjuk a felaprózott hagymát, majd egy idõ elteltével leszûrjük az egészet, és visszarakjuk fõni a fejek, farkak, csontok nélkül. paprikával, sóval, borssal ízesítjük, majd beletesszük a hal húsát és a babérlevelet. Kb. fél óra után behabarjuk a tojásos tejföllel, majd a fõzés vége felé beletesszük a csipetkét is. Így minden puhára fõzünk, majd kínálhatjuk is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!