2024.03.29. - Auguszta

Fokhagymás sült máj

Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 evõkanál liszt, ízlés szerint törött fehér bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott, lecsöpögtetett és megtörölt májat kis szeletekre vágjuk, majd a felhevített olajon hirtelen, mindkét oldalán pirosra sütjük. Tûzálló tálba helyezve, melegen tartjuk. A visszamaradt szaftban megpirítjuk a megtisztított és vékony szeletkékre vágott fokhagymát, megsózzuk, megszórjuk a fehér borssal, és ráöntjük a sült májszeletekre. Továbbra is melegen tartjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, 1 cm-es karikákra vagdaljuk, meghintjük a liszttel, jól összeforgatjuk, és bõ, forró olajban ropogósra sütjük. A megsült hagymát ráhalmozzuk a fokhagymás májra, és burgonyapürével kínáljuk. Csak a tányéron sózzuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!