2024.04.27. - Zita

Zöldborsófõzelék

Hozzávalók: 1 1/2 kg zöldborsó, vagy egy csomag mirelit borsó, 2 evõkanál olaj, 2-3 evõkanál cukor, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldborsót megtisztítjuk, megmossuk, az olajra rádobjuk, ráöntünk 1 dl vizet, és fedõ alatt megpuhítjuk. Amikor puha, megszórjuk a liszttel, felengedjük szép lassan 1/2 l vízzel. A cukorból karamellt készítünk, és beleöntjük a fõzelékbe. Ízlés szerint még megcukrozzuk, ill. sózzuk. Ezt a fõzeléket legalább 1/2 óráig állni kell, hagyni, amíg a karamell felolvad!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!