rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Babos krém

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 kg bab, 3 kg hagyma, 3 kg paprika, 2 kg paradicsom, 3 ek törött paprika, 3 ek só, 1 liter olaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A megadott hozzávalókat megtisztítom, felaprítom és az olajban megpárolom. Tiszta üvegekbe töltöm és szárazon kidunsztolom. Kenyérre kenve, vagy mártogatósnak egyaránt nagyon finom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Habos citromos süti

    Hozzávalók: 200 g kekszmorzsa, 1 evõkanál méz, 60 g olvasztott margarin, 4 evõkanál kukoricaliszt, 250 ml forró víz, 350 g cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 5 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 250 g porcukor.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • A legjobb Wok receptek

    Hogyan készítsünk ízletes, változatos ételeket wokban húsok, halak és tengeri herkentyûk, zöldségek, rizs és tészták felhasználásával?

  • Gyümölcs saláta

    Hozzávalók: 1 db alma, 1 db répa, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 db kivi.

  • Aszpikos sajttorta

    Hozzávalók: 20 szelethez 1-1 kisebb piros,sárga és zöld húsú paprika, zöldségzöld,1/2 csokor kakukkfû, 2x6 db levélzselatin, 400 g tejszínes krémsajt, 300 g friss kecskesajt, 400g mozarella, 50 g hántolt tökmag, só, fehérbors, 4 db mogyoróhagyma, 4 ek. fehér balzsamecet, 4-4 ek. tökmag-és olívaolaj.

  • Adobo

    Hozzávalók: 90 dkg csirkemell vagy comb, 2 ek szójaszósz, 1,5 dl fehérborecet, 1,5 dl víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 3 kk bors, 1 szárított erõs paprika, 1 ek só, 2 ek olaj.

  • Sajtos sonkás tészta

    A tésztát kifõzzük és jól lecsepegtetjük.Turmixgépen leturmixoljuk a sonkát és a tésztához adjuk.Hozzáadjuk a lereszelt sajtot,a tojást,sózzuk,borsozzuk és végül a tejfölt.

  • Pezsgõs alma fagyival

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy piros alma, 2 dl pezsgõ, 10 dkg marcipán, 1 evõkanál kakaópor, 4-4- gombóc kávé-, sztracsatella-, csokoládéfagylalt, 2 evõkanál vágott dió.

  • Túrókrém gyümölccsel

    Hozzávalók: 500 g túró, 200 g friss gyümölcs, 4 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor.

  • Kukorica krémleves

    Hozzávalók: 60 dkg kukorica, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 2 evõkanál liszt.

  • Dióbundában sült ponty

    Hozzávalók: 8 vékony szelet pontyfilé, 1 nagy tojás, 5 dkg liszt, 12 dkg dióbél, 10 vaj, só.

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére;

  • Alma-narancs zselé

    Fél liter almalé, fél liter frissen préselt narancslé, 75 dkg zselécukor.

  • Pite krém (süteményekhez)

    Hozzávalók: 20 tojás, 60 kanál cukor, 1/2 deci víz.

  • Kolbászos, zöldbabos penne

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.

  • Bableves

    Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só.

  • Burgonyasaláta sütõtökkel

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt burgonya, 40 dkg sütõtök, 4 dl kefir, 2 savanyú alma, 1 lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 tk. paradicsompüré, 1 tk. só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 2 dl tejszín, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb póréhagyma, 2 tojássárgája, 2 húsleveskocka, só, õrölt bors, fél citrom héja, pirított zsemlemorzsa.

  • Tejes brokkoli leves

    Tejes brokkoli levesA megtisztított és darabokra szedett brokkolit feltesszük puhulni annyi vízben, hogy épp ellepje, megsózzuk, picit megborsozzuk, szerecsendióval, snidlinggel ízesítjük (ne sokat, mert igen erős íze van). Ha a brokkoli megpuhult leturmixoljuk, és felöntjük tejjel vagy tejszínnel, majd alaposan összeforraljuk. Közben pár csepp olívaolajon megpirítjuk kicsit a felszeletelt mandulát, ezzel hintjük meg az illatos leves tetejét, de füstölt sajttal is nagyon finom! Ízlés szerint további fűszerekkel ízesíthető, de vigyázzunk, nehogy túlzásba vigyük, mert a sok fűszer éppúgy elrontja a levest mint a kevés.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...