rss
  • Párizsi kosárka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fejenként 2-3 tojás, annyi szelet párizsi, ahány tojás, olaj, só.

    A párizsi szeletek szélét kicsit bevágjuk, és egy vékonyan beolajozott serpenyõbe egymás mellé tesszük õket. Kicsit megsütjük õket, ekkor a párizsi szeletek széle felkunkorodik, és egy kosárka alakul ki. (Ha nem vagdossuk be a szélét, akkor túlságosan felkunkorodik, és eldõl oldalra.)

    A tojásokat óvatosan feltörjük, és a párizsi kosarakba öntjük. Ha van a serpenyõhöz fedõ, akkor rátesszük, hogy a tojásfehérje gyorsabban megszilárduljon. Ha a fehérje megszilárdult (de a sárgája még folyós maradt) sózzuk, és lehet tálalni.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tofusaláta

    Hozzávalók: 30 dkg tofu, 25 dkg sárgarépa, fél db uborka, 1 csomag újhagyma, 3 db kínaikel-levél, tengeri só vagy szójaszósz, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg tojásmentes tarhonya, 1-2 evõkanál szezámkrém vagy sós mogyorókrém, 1 teáskanál 5 %-os almaecet
    olaj, salátalevelek.

  • Burgundi puncs

    A hozzávalókat elõre hûtse be, majd hûtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

  • Fogas cordon bleu

    Hozzávalók: 60 dkg fogasfilé, só, 4 szelet gépsonka vagy ráksonka, 4 szelet trappista sajt, 3 evõk. finomliszt, 2-3 tojás, 6 evõk. zsemlemorzsa, olaj.

  • Gyümölcsös kekszes

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 3 pohár tejföl, 4 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gyümölcs, 1 csomag tortazselé

  • Tócsni

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 2 tojás, 2-3 evõkanál liszt, olaj a sütéshez

  • Ropogós újburgonya

    A megforrósított olajba öntjük az alaposan megmosott, de héjas új. burgonyát, és a saját levében, fedõ alatt puhára pároljuk.

  • Húsgombóc curryszószban

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 teáskanál só, fél teáskanál bors, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál curry, 1 dl fehérbor, 1 húsleveskocka, 2 evõkanál tejszín.

  • Sütőtökleves almásan

    Sütőtökleves almásanA tök háromnegyed részét felkockázzuk az almával együtt, és fazékba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Csipetnyi sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukrot. Függ a tök édességétől is a cukor mennyisége. Szórunk bele őrölt fahéjat, és lefedve puhára főzzük. Közben a maradék nyers tököt apróbb kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés vajon megpároljuk. A vége felé szórunk rá kristálycukrot. Ha rákaramellizálódik a cukor, félretesszük. A habhoz a tojások fehérjét felverjük a cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt.

  • Szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

  • Kiviturmix

    Hozzávalók: 80 dkg kivi, 1 dl méz, fél citrom héja, 1,5 l tej, õrölt fahéj.

  • Kardinális szelet

    Hozzávalók:

    8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár

  • Bakonyi betyárleves

    A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük fõni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erõs paprikát, majd készre fõzzük. A lisztbõl és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfõzzük.

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók:

    1 db kör alakú piskótalap, 2 evõkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfûszeg, fahéj; a krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin

  • Kebab roston

    Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb v. dagadó, 30 dkg marhahús, 4 garazd fokhagyma, fél fej hagyma, só, bors, borsikafû, késhegynyi szódabikarbóna, olaj.

  • Burgonyaleves

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg újburgonya
    - só
    - õrölt bors
    - 1 babérlevél
    - 1 db paradicsom
    - 1 db sárga paprika
    - 1 tk. piros paprika
    - 1 evõkanál olaj
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 nagy pohár tejföl
    - 3-4 evõkanál liszt
    - citromlé

  • Paradicsomos húsgombóc

    Paradicsomos húsgombócA darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani a húst). Gombócokat formázunk belőle, majd annyi paradicsomlével felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hozzáteszünk egy zöldpaprikát az ízéért és sózzuk borsozzuk. (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró sós vízzel engedjük fel, és abba tesszük a paradicsompürét). Amikor puha a gombóc, lisztből-olajból vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a paradicsomos húsgombócot. Cukorral édesítjük. Vízbe főtt krumplival is tálalható.

  • Bolgár krém

    Hozzávalók: 50 dkg gesztenye vagy 30 dkg mélyhûtött gesztenyemassza, 50 dkg alma, 5 dkg cukor, 2 tojásfehérje, 3 cl rum, 2 dl tejszín.

  • Egyszerû gofri

    Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1/2 l. tej, 50 dkg liszt, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom.

  • Lusta túrós

    Ahogy esik, úgy puffan…

    Állítólag olasz recept, hozzám szájhagyomány útján került. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, bitang jó.

  • Kávés-kókuszos muffin

    Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 1 tojás, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 13 dkg barna cukor, 1 dl olaj, 2,5 dl tejszínes joghurt, 28 dkg liszt, 3 tk sütõpor, 1/2 tk fahéj, só, 3 ek instant kávé, 12 kókuszos desszert, 25 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 5 dkg kókuszreszelék, 2,5 dkg kókuszchips, a forma kikenéséhez margarin.