
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy tepsit vagy kerek sütõformát margarinnal kikenünk, meglisztezzük - az oldalát nem, csak az alját! - beleöntjük a masszát és elõmelegített sütõben, mérsékelt tûznél (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütjük. A sütõ ajtaját 15 percig kinyitni nem szabad, mert a tészta összeesik. Egyszerûen ellenõrizhetõ, hogy megsült-e a tészta, meg kell paskolni picit a tetejét, és ha vizes szivacsra emlékeztet, akkor még sütni kell tovább. Ha nem, akkor jó a tészta. Egy kicsit mindenképpen össze fog esni, de ez nem jelentõs. Ha kész, még 5-8 percig a sütõben tartjuk, az ajtaját kitámasztva, hogy a gõz lassan távozzon el és a tészta ne essen össze. Néhány percig még a formában pihentetjük, majd kiborítjuk és ha kihûlt, megtöltjük.
Töltelék: 20 dkg cukor, 10 dkg kakaó, 1,75 dl tejszín, 25 dkg Rama sütõmargarin.
A tejszínt a cukorral felfõzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besûrítjük. Ezután hozzákeverjük a margarin egyharmadát és lassú keverés mellett kihûtjük. A maradék kétharmad rész margarint kihabosítjuk, majd a lehûtött kakaós tejszínt hozzákeverjük és tovább habosítjuk.
Miután megtöltöttük a tésztát a krémmel (ha sima tepsiben sütöttük) háromszög formájúra vágjuk (tortaformában ez egyszerûbb) és teljesen befedjük tejszínhabbal. Lehet dobozossal is, de lehet növényi tejszínbõl készült tejszínhabbal is.
Jó étvágyat!