2024.04.26. - Ervin

Lazacos palacsintacsoda

Hozzávalók: 12 sós palacsinta, 20 dkg lazacfilé, 1 közepes fej hagyma, 3 dl tejföl, 2 dkg vaj, 3 kk pirospaprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát apróra vágom és a vajon megfuttatom. Többször megkeverem, majd ráteszem a feldarabolt lazacfilét. Sózom, paprikázom, borsozom és lefedve további 15 percig párolom (közben beleteszem a darabolt paprikát és paradicsomot is. Ekkor a halat kiveszem a paprikás mártásából, villával szétnyomkodom (eltávolítom az esetleges szálkákat is).

A mártást elkeverem a tejszínnel és két kanálnyit elkeverek a hallal. Ezt betöltöm a palacsintákba és feltekerem õket. A palacsintákat egy tûzálló tálba teszem, és lefedve átmelegítem (ne száradjanak túl). Onnét kivéve négy darabba vágom õket és a darabokból a tálaló tálon egy halat formálok. Most óvatosan leöntöm a felforralt és leszûrt maradék szafttal és díszítem.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!