rss
  • Szójafasírt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg szójagranulátum, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 ek vágott petrezselyemzöld, 1 beáztatott zsemle, 2 kk pirospaprika, fél mk bors, 1 mk fûszersó, só, olaj.

    A szójagranulátumot és a zsemlét beáztatom, majd kifacsarom. Ledarálom, majd elkeverem a zúzott fokhagymával, tojással, a vágott petrezselyemzölddel, a paprikával, sóval és a fûszersóval, 2-3 ek olajjal. Nedves kézzel félöklömnyi fasirtokat formálok belõle, forró olajban szép pirosra sütöm, majd lecsepegtetem. Hidegen, vagy melegen egyaránt fogyasztható.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karamella fagylalt

    Hozzávalók:

    2 dl tej, 3 dl tejszín, 0,5 dl víz, 15 dkg kristálycukor, 1 tojássárga, 3 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só

  • Tojások csészében

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket.

  • Rakott cukkini

    Rakott cukkiniA cukkinit megmossuk, megpucoljuk, majd nagyjából egyforma méretű karikákra vágjuk. Felmelegítünk egy kis olajat és először a felkarikázott cukkinit serpenyőben elősütjük, hogy egy kicsit megbarnuljon. Utána kisütjük a húst ugyanígy. Míg sül a hús a serpenyőben, addig a rizst megfőzzük. A tepsi aljára végigrakjuk a cukkinit, nem kell kikenni a tepsit, mert a cukkini olajos marad. A cukkini után a hús, utána a rizs következik, erre a sonkát tesszük majd újabb adag cukkini,végül a sajt következik. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • Túrós csusza (túróscsusza)

    1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek olaj, fél kg túró, 3 pohár tejföl, só, 20 dkg füstölt szalonna.

  • Házi krémes

    Házi krémesSzeretjük, mert bármikor szinte bármennyit képesek vagyunk belőle megenni, hiszen házi, édes, finom, egyszóval a miénk! Ha leveles tésztát veszünk, akkor azt kettőbe vesszük, egyenként gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk és tepsi alján 200 fokon kisütjük. Sütés előtt érdemes megszurkálni villával, hogy a púposodást meggátoljuk. Nagyon gyorsan kisül, figyelni kell. Ha a lapok kihűltek széleiket levágjuk, az egyiket egy kisebb tepsibe helyezzük (sütés közben is zsugorodik) a másikat feldaraboljuk akkorára, amilyen nagyságúra szeretnénk a krémeseket.

  • Fehérkenyér kenyérsütõgépbõl

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só.

  • Dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

  • Almás-gesztenyés csirkemell baconnel

    Elkészítés:
    A sütõt elõmelegítem 200 fokra. A csirkemelleket megmosom, lecsepegtetem, majd sózom, borsozom. Egy nagy jénai tálat kikenek vastagon vajjal, ebbe beleteszem a csirkét, és betolom a sütõbe 20 percre. Az almákat kicsumázom és nagyobb darabokra vágom, a héját rajta hagyom. A csirkét kiveszem a sütõbõl, és kiemelem a jénaiból. A sütõt lejjebb tekerem 180 fokra. A lilahagymát felkarikázom, darabjaira szedem, a jénai aljába szórom. Erre jönnek az almadarabok és a gesztenye. Visszafektetem a csirkéket, megszórom fûszervaj darabkákkal, majd a szalonnával betakargatom. Én több fûszert már nem teszek rá, de lehet esetleg még egy kis zsályával vagy rozmaringgal megszórni. A sütõben még 25-30 percig sütöm. Krumplipürével tálalom.

  • Tepsis csirkecomb tejszínesen

    Tepsis csirkecomb tejszínesenA krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba. A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és hozzáadjuk a krumplihoz, megszórjuk majoránnával és szárnyas fűszerkeverékkel. Jól átforgatjuk. A csirkecombokat letisztítjuk, lebőrözzük, és befűszerezzük a szárnyas fűszervarázzsal és a magyaros fűszerrel. Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a hagymás fűszeres krumplit, eligazgatjuk, majd ráfektetjük a combokat. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és belenyomjuk a sajtot, jól összedolgozzuk, és ráöntjük a tepsibe lévő krumplira és húsra. Alufóliával lefedjük.

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss, vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 tk só, 2 ek liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta.

  • Bírkahús konyakkal

    Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 2 fej vöröshagyma,kevés vörösbor, pirospaprika, töröttbors, 2 derezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika és fél deci konyak.

  • Kecskesajtos virsli püré

    Hozzávalók: 10 dkg kecskesajt, 1 pár virsli, 1 dl tejföl, 1 csipet só, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csipet bors, 1 szár kapor, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl tejszín.

  • Ananászos kukoricasaláta

    Hozzávalók:

    - 2 konzerv kukorica
    - 1 konzerv ananász
    - 2 kis pohár tejföl
    - 2 ek majonéz
    - só
    - fehérbors

  • Sertéscsíkok ananásszal

    Sertéscsíkok ananásszalA húst felvágjuk 5 cm-es vékony csíkokra. A pácot elkeverjük és hozzáadjuk a hús csíkokat. A pácban tartjuk addig, amíg előkészítjük a sütéshez szükséges hozzávalókat. A wokot felmelegítjük. Amikor forró, hozzáadjuk a mogyoróolajat. Amikor kissé füstöl az olaj, hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodpercig aranysárgára pirítjuk. Leszűrjük a húscsíkokról a pácot, majd a wokban 3 percig kevergetés közben átsütjük. Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, szójaszószt és a cukrot, majd tovább sütjük 3 percig. Áttöltjük egy tálba, korianderrel díszítjük, melegen tálaljuk.

  • Krémsajtos torta

    Hozzávalók:

    - 800 g krémsajt
    - 1 lilahagyma nagyon finom apró kockákra vágva
    - só, bors
    - 20 dkg gépsonka
    - 2 ek majonéz

    A szendvicshez:

    - 12 db nagyobb fehér toast kenyér
    - 30 dkg szeletelt sonka

  • Brokkolis rántotta

    Kevés olajon apróra vágott fokhagymát picit megpirítunk, a megpárolt brokkolit rárakjuk, megforgatjuk rajta, majd ráöntjük az egyénileg ízesített felvert tojásokat.

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 liter fehér- vagy vörösbor, 10-12 szem kockacukor, csipetnyi szegfûszeg, 4-5 rúd fahéj, 1 citrom reszelt héja, dió, mazsola.

  • Lecsós palacsinta ínyenceknek

    Hozzávalók: 1 doboz palacsintapor (vagy saját sütésû palacsinta), 1 doboz lecsókonzerv, 1 pohár tejföl, 20 dkg trappista sajt, kevés olaj a sütéshez.

  • Lencsefõzelék

    A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.

  • Kávés torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 6 tojás
    - 12 dkg liszt
    - 12 dkg cukor
    - 1 evõkanál kakaópor

    Krém:

    - 2 dl feketekávé
    - 2 dl tej
    - 15 dkg cukor
    - 6 tojássárgája,
    - 3 evõkanál liszt
    - 25 dkg sütõmargarin

    A tetejére:

    - 2 dl habtejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor