2024.04.25. - Márk

Törpeharcsa fehérborban

Hozzávalók: 100 dkg törpeharcsa, 2 dl félédes fehérbor, 1 citrom, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, 30 dkg fehér csemegeszõlõ, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg, sárgarépa, 40 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 2 dkg liszt, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A megtisztított halak fejét levágjuk, beleit kiszedjük, bõrét lehúzzuk. Sózzuk, vajjal kikent edénybe rakjuk, fehérbort öntünk rá és szeletelt vöröshagymával beterítjük. Alufóliával befedve, forró sütõben vagy halfõzõ edényben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halat szûrõlapáttal kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk. A fõzõlét leszûrjük, tejszínt öntünk hozzá és ezzel öntjük fel a vajban pirított lisztet. Mártás sûrûségûre forraljuk. Közvetlenül tálalás elõtt forraljuk hozzá a félbevágott, kimagozott szõlõszemeket. A hal köré öntjük, petrezselymes burgonyával és párolt sárgarépával körítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!