rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Törpeharcsa fehérborban

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 100 dkg törpeharcsa, 2 dl félédes fehérbor, 1 citrom, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, 30 dkg fehér csemegeszõlõ, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg, sárgarépa, 40 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 2 dkg liszt, só;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    A megtisztított halak fejét levágjuk, beleit kiszedjük, bõrét lehúzzuk. Sózzuk, vajjal kikent edénybe rakjuk, fehérbort öntünk rá és szeletelt vöröshagymával beterítjük. Alufóliával befedve, forró sütõben vagy halfõzõ edényben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halat szûrõlapáttal kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk. A fõzõlét leszûrjük, tejszínt öntünk hozzá és ezzel öntjük fel a vajban pirított lisztet. Mártás sûrûségûre forraljuk. Közvetlenül tálalás elõtt forraljuk hozzá a félbevágott, kimagozott szõlõszemeket. A hal köré öntjük, petrezselymes burgonyával és párolt sárgarépával körítjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók 4 személyre:

    8 db sós palacsinta, 3 combból készült csirkepaprikás, 2 dl tejföl

  • Gomba paprikás

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 600 gr gomba, 1 gerezd fokhagyma, Teáskanál õrölt paprika, Só, bors, babérlevél, Kis doboz tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 húsleves kocka;

  • Csokis mazsolás süti

    Csokis mazsolás sütiA 7,5 dkg margarint feldaraboljuk és a lisztel együtt elmorzsoljuk. A sütőport, a cukrot, a tojást és a tejet hozzáadva puha tésztát gyúrunk belőle. Enyhén lisztezett deszkán 35 cm*35 cm nagyságú lapot nyújtunk belőle. Ecsettel megkenjük az olvasztott margarinnal és elosztjuk rajta a mazsolát és az apróra darabolt csokit. Az így töltött tésztából tekercset formázunk és kb. 2,5cm széles szeletekre vágjuk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és a szeleteket koszorú szerűen beállítjuk a formába és a tetejét a tejjel megkenjük.

  • Túrós kuglóf

    Túrós kuglófA túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk. A masszát margarinnal kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175 ˚C, légkeveréses sütőben 160 ˚C) kb. 50 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.

  • Svéd alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Békacomb nyárson sütve

    Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors;

  • Tejes bableves

    Hozzávalók: fél kg fejtett bab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 szál zellerlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5-6 szem bors, 1 egész zöldpaprika, 1 paradicsom, só, 2 dl tejfel, 2 evõkanál liszt.

  • Mézes fehérrépaleves

    Hozzávalók: 1 kg fehérrépa, 1 póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 4 evõkanál méz, 2 dl tejszín, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt.

  • Babgulyás

    Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1,5 kg vegyes marhahús, 1 kisebb füstölt sertéscsülök, egy pár perzselt sertésköröm, 1-2 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 babérlevél, kávéskanálnyi köménymag, 10 szem feketebors, kis darab gyömbér, 3-4 csöves paprika vagy cseresznyepaprika, ízlés szerint 1-2 kanál õrölt pirospaprika, esetleg zöldpaprika és lecsó, közepes sárgarépa, 1-2 szál petrezselyem, 1 kis zellergumó, fél karalábé, 1 közepes burgonya.

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Black Russian

    Keverõpohárban, jéggel készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Zelleres, savanyú lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evõkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta;

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 és fél kg burgonya, 8 db tojás, 30 dkg gomba, 10 dkg reszelt sajt, csipet delikát, só, bors, Besamel mártás kb. 1 liter.

  • Paprikás szelet

    Paprikás szeletA megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, és lisztbe mártva forró zsírban hirtelen kisütjük, és egy tálra rakjuk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és pirospaprikát, egy kevés forró vízzel fölengedjük, majd a szeleteket visszarakjuk, és kis lángon, rázogatással, puhára pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót, és tovább pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor ráöntjük a tejfölt, átforraljuk és tálaljuk (nyáron friss zöldpaprikát és paradicsomot használunk).

  • Joghurtos csirke-curry

    Simára kikeverek 3dl joghurtot, 1 ek kókuszreszeléket, 1 fej összevágott hagymát, 1 gerezd tört fokit, 2 ek õrölt koriandert, 1 kk reszelt citromhéjat, 1 ek citromlét, csipet sót, 1 csapott ek curryport.

  • Házais rakott zöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10-15 dkg füstölt reszelt sajt, ízlés szerint só,õrölt bors, 5-6 evõkanál zsemlemorzsa, morzsa olaj / 3-4 evõkanál amin a morzsát megpirítjuk /, * 5 dkg vaj vagy margarin.

  • Magyaros túrómártás

    Hozzávalók: 35 dkg túró, 2 dl tejföl, 5 g fûszerpaprika, fél tubus (csípõs) Piros Arany, 1 csomó újhagyma, 2 g õrölt kömény (egy csipet), 1 dkg só.

  • Citromos túróhab

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 db citrom, 3 dl tejszín, 5 dkg kristálycukor.

  • Karamellás tej

    Száraz lábasban kevergetve megpirítunk 2-3 kávéskanál kristálycukrot, felöntjük 2 dl hideg vízzel, felforraljuk (közben a karamell felolvad), majd belekeverjük a víz mennyiségének megfelelõ tápszerport.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...