rss
  • Májas szósz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2-3 alma, 2-3 fej vöröshagyma, 1 májkrém konzerv, 1 mokkáskanál olaj, só, õrölt bors.

    Olajon megfuttatom a karikára vágott hagymát, hozzáadom a meghámozott, apró kockákra vágott almát, fedõ alatt addig párolom, míg szétfõ. A májkrémet elkeverem fél deci vízzel, az almára öntöm.

    Sóval, borssal ízesítem, s már kész is. Szárazabb (fõtt) húsokhoz szaftként adható, de pirítósra is kenhetõ.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Svájci olasz pacalleves

    Hozzávalók: Fél kg pacal, 20 dkg karotta, 1 fej zeller, 20 dkg póréhagyma, fél fej kelkáposzta, 1 fej hagyma, 50 g császárszalonna, 5 ek olívaolaj, 4 szem paradicsom, 2 dl száraz vörösbor, 8 deci erõleves, 1 tk kömény, rozmaring, bazsalikom, só, 1 luganiga (olasz kolbászféle), reszelt parmezán.

  • Almás táska

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, reszelt citromhéj, 1 csomag sütõpor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1-2 dl tej. A töltelékhez: 1 kg finom alma, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fahéj.

  • Cumberland mártás

    Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot.

  • Töltött csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 kis csirkecomb, 1 tojás, 1dl tej, 1 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evokanál reszelt sajt, 1 teáskanál mustár, 1 csapott teáskanál Vegeta, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 mokkáskanál törött bors

  • Jeges erdei gyümölcstea málnával

    A már korábban elkészített, lehûtött gyümölcsteába tegyünk 1 kiskanál vaníliáscukrot és 2 -3 szem málnát vagy szedret. Jégkocka hozzáadása után a poharat friss eperrel díszítsük.

  • Szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

  • Székely gulyás

    Egy nagyobb lábasba tegyünk egy tojásnyi zsirt, a zsirba egy fej apróra vágott vöröshagymát és egy kanál paprikát; ha ezek már jól felmelegedtek, tegyünk bele falatokba vágott másfél kiló kövérrel vegyes, friss sertés húst; kevéssé sózzuk meg, fedjük be és pároljuk kevés vizzel töltögetve, fél óráig: akkor tegyünk a hús közé hat tele fakanál savanyú káposztát.

  • Túrós kocka

    Hozzávalók: 25 dkg sütõmargarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja+leve, csipet só, ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, rumba áztatott mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj (engedjük el a fantáziánkat).

  • Túrótorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszõleges gyümölcs.

  • Lecsó télire

    Hozzávalók: 1 kg zsír, 2 kg hagyma, 3 kg paradicsom, 5 kg paprika, 1 kávéskanál szalicil.

  • Egy oldalon grillezett lazac

    Hozzávalók: 80 dkg bõrös lazacfilé, só, bors, 1 joghurt, 2 leveseskanálnyi apróra vágott kapor, 1 apróra vágott mogyoróhagyma, 3 leveseskanálnyi olívaolaj.

  • Gombás melegszendvics

    Hozzávalók: 4 ek. olaj, 5 dkg szeletelt császárszalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 1 csapott kk. só, 1 mk. bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 3 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 szelet négyzet alakú szendvicskenyér.

  • Krampampuli - bólé

    Az általunk forgalmazott krampampuli szett tartalmaz 2 db süvecukrot, a fûszereket és a tartórácsot.

  • Bíboros mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Nyúlmájas krumpli

    Hozzávalók:

    4 db nyúlmáj, 4 db nyúlszív, 4 pár nyúlvese, 4 szelet sonka, 4 szál újhagyma, 40 dkg fõtt krumpli, 20 dkg reszelt sajt, Worchester szósz vagy balzsamecet, majoranna, színes bors, só

  • Kókuszgolyó

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, 1 mokkáskanál rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, 2 dl kávé, 1 dl tej.

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Zöldségleves

    Három személyre egy liter vizet tegyünk a fazékba forrni; adjunk bele sót és borsot. Egy kanál zsirba piritsunk lisztet, ugy, hogy a rántás inkább zsíros, mint lisztes legyen; ha szép vörösre pirult, öntsük a rántást a forró fûszeres vizbe.

  • Uborkás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, kevés só, 1 darab ecetes uborka, 3 deka zsír, 3 deka liszt, evõkanálnyi reszelt vöröshagyma, egy deci tejföl.

  • Lekváros derelye

    Hozzávalók: 40 deka liszt, 1 tojás, fél deka só, 2 deci víz, 20 deka szilvaíz, 6 deka vaj, 10 deka zsömlemorzsa, 4 deka zsír, 4-5 deka porcukor.