Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pulykamell-filéket fólia alatt húsverõ kalapács segítségével megütögetjük. A hússzeleteket megszórjuk ételízesítõvel, és friss gyömbért reszelünk rá. A kelkáposztaleveleket forró vízben két-három percig fõzzük. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, a húsát gerezdekre vágjuk és megcsepegtetjük citromlével. Mindegyik szelet húsra egy-egy kelkáposztalevelet, sonka- ill. sajtszeletet fektetünk, majd feltekerjük és fogvájóval összetûzzük. A margarint felforrósítjuk, a hústekercseket körbe sütjük benne. Kevés vízzel (esetleg húslével) felöntjük és készre pároljuk. A kész roládokat félretesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket és a pirított mandulát, meglocsoljuk a mézzel, és pár percig együtt pároljuk. A keményítõvel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére, és készre forraljuk. Tálaláskor a pulykaroládokat a párolt körtével, a boros szósszal és burgonyapürével körítve adjuk az asztalra.