2024.04.26. - Ervin

Burgonyás lángos másképpen

Hozzávalók: 4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tojást a tejjel habosra verjük. Megfûszerezzük, belekeverjük a burgonyapelyhet, és 10 percig hagyjuk állni. Ezután újból összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasûrûségû legyen. Öt percnyi pihentetés után ismét átkeverjük, majd olajos kézzel féltenyérnyi nagyságú, egy centi vastag darabokra szaggatjuk. Egyenként beletesszük a 180 fokra felhevített olajba, és 2-3 perc alatt szép pirosra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük, illetve mindkét oldalát papírtörülközõvel leitatjuk. Megsózott tejföllel tesszük az asztalra. Igen olcsó, ám nagyon finom és egyszerû vacsora, vagy pedig nagy társaságnak folyamatosan sütve kitûnõ sör- vagy borkorcsolya. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, nagyon olcsó és kiadós.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!