2024.03.29. - Auguszta

Sült sajtgombóc

Hozzávalók: 20 dkg reszelt parmezán sajt, 20 dkg zsemlemorzsa, 4 tojássárgája, 10 dkg vaj, 5 dkg darált dió, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött fehér bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál curry-por;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A vajat megpuhítjuk, de nem olvasztjuk fel. Habosra keverjük a tojássárgákkal. Sóval, borssal, curry-vel ízesítjük, hozzáadjuk a vágott petrezselyemzöldet. Belekeverjük a darált diót, végül hozzáadjuk a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát. Az egészet alaposan összedolgozzuk. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk belõle és 190 fokra felhevített olajban aranysárgára sütjük. Leszûrve leitatjuk róla a felesleges olajat. Tálra rakjuk és leöntjük a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel. Párolt, vajas kelbimbó illik hozzá. Hidegen is fogyasztható, akkor nem kell tejföllel lelocsolni, csak magában, sör- vagy borkorcsolyaként kínáljuk. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!