2024.03.29. - Auguszta

Finom sertésláb

Hozzávalók: 2 közepes nagyságú sertésláb, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál curry-por, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A lábakat gondosan megtisztítjuk, lekaparjuk és többször váltott vízben megmossuk. Kuktafazékban, erõsen sós vízben a lábakat olyan puhára fõzzük, hogy könnyen kicsontozhassuk. A színhúst még melegen belenyomkodjuk egy lapos, szögletes formába. Egy-két evõkanál fõzõlevet ráöntünk, majd ha kihûlt, lefedve betesszük a hûtõszekrénybe. Másnapra kocsonyává dermed. Kiborítjuk a formából és szeletekre vágjuk. Lisztbe mártjuk, a curry-vel, sóval, borssal ízesített felvert tojásban megforgatjuk, majd a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában meghempergetve, 180 fokos olajban 2-4 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és tartármártással, valamint sült hasábburgonyával tálaljuk. Pontosan olyan, mint a borjúláb. Kissé hosszadalmasan készíthetõ, de finom és olcsó.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!