
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lábakat gondosan megtisztítjuk, lekaparjuk és többször váltott vízben megmossuk. Kuktafazékban, erõsen sós vízben a lábakat olyan puhára fõzzük, hogy könnyen kicsontozhassuk. A színhúst még melegen belenyomkodjuk egy lapos, szögletes formába. Egy-két evõkanál fõzõlevet ráöntünk, majd ha kihûlt, lefedve betesszük a hûtõszekrénybe. Másnapra kocsonyává dermed. Kiborítjuk a formából és szeletekre vágjuk. Lisztbe mártjuk, a curry-vel, sóval, borssal ízesített felvert tojásban megforgatjuk, majd a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában meghempergetve, 180 fokos olajban 2-4 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és tartármártással, valamint sült hasábburgonyával tálaljuk. Pontosan olyan, mint a borjúláb. Kissé hosszadalmasan készíthetõ, de finom és olcsó.