2024.04.19. - Emma

Rántott tüdõ gombóckák

Hozzávalók: 30 dkg sertéstüdõ, 2 db egész tojás, 1 húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors, 1 késhegynyi szerecsendió-reszelék, ízlés szerint só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tüdõt alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízbe tesszük, amennyi éppen ellepi, és a vizet megsózva, puhára fõzzük. A fõtt tüdõt leszûrjük és ledaráljuk. Fél dl fõzõvízben feloldjuk a húsleveskockát és a fûszerekkel együtt belekeverjük a darált tüdõbe. Hozzáteszünk egy nyers, felvert tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Nedves kézzel kis gombócokat formálunk belõle, és lisztbe, a maradék felvert tojásba, valamint a zsemlemorzsába forgatjuk. 180 fokra felhevített olajban 3-4 perc alatt szép piros-ropogósra megsütjük. Az olajat jól lecsöpögtetjük, esetleg papírtörülközõvel vagy szalvétával leitatjuk, és sült hasábburgonyával, valamint salátával, vagy fõzelék mellé feltétként tálaljuk. Eléggé munkaigényes, de nagyon jóízû, olcsó étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!