
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tüdõt alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízbe tesszük, amennyi éppen ellepi, és a vizet megsózva, puhára fõzzük. A fõtt tüdõt leszûrjük és ledaráljuk. Fél dl fõzõvízben feloldjuk a húsleveskockát és a fûszerekkel együtt belekeverjük a darált tüdõbe. Hozzáteszünk egy nyers, felvert tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Nedves kézzel kis gombócokat formálunk belõle, és lisztbe, a maradék felvert tojásba, valamint a zsemlemorzsába forgatjuk. 180 fokra felhevített olajban 3-4 perc alatt szép piros-ropogósra megsütjük. Az olajat jól lecsöpögtetjük, esetleg papírtörülközõvel vagy szalvétával leitatjuk, és sült hasábburgonyával, valamint salátával, vagy fõzelék mellé feltétként tálaljuk. Eléggé munkaigényes, de nagyon jóízû, olcsó étel.