
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A palacsintatésztához a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel simára kikeverjük, lefedjük, legalább 15 percet pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és 8 palacsintát sütünk belole, melegen tartjuk. A töltelékhez az epret megmossuk, megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, egy mélyebb tálkába tesszük. Meghintjük 100g porcukorral, a citrom átszurt levével, lefedjük, fél órát érleljük.
Közben a pudingporból, a tejbol és a maradék porcukorból krémet fozünk, hagyjuk langyosra hulni, belekeverjük a maradék 1/2 dl rumot. Az epret a levével együtt, fedo nélkül 5 percig fozzük. 1/2 dl vízben elkeverjük az étkezési keményítot, az eperhez öntjük, éppencsak felforraljuk-besurítjük.
Személyenként és tányéronként 2 palacsintát veszünk, arányosan elosztva megtöltjük a pudinggal, zsebkendoszeruen összehajtjuk, rá- és mellészedjük az epret. Citromfu- vagy mentalevélkékkel díszítve, langymelegen tálaljuk.