2024.04.18. - Andrea, Ilma

Epres-krémes palacsinta

Hozzávalók (8 palacsintához): 100g liszt, 2 tojás, 1 csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 1/2 eper, 150g cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményíto, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 1/2 dl rum;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A palacsintatésztához a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel simára kikeverjük, lefedjük, legalább 15 percet pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és 8 palacsintát sütünk belole, melegen tartjuk. A töltelékhez az epret megmossuk, megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, egy mélyebb tálkába tesszük. Meghintjük 100g porcukorral, a citrom átszurt levével, lefedjük, fél órát érleljük.

Közben a pudingporból, a tejbol és a maradék porcukorból krémet fozünk, hagyjuk langyosra hulni, belekeverjük a maradék 1/2 dl rumot. Az epret a levével együtt, fedo nélkül 5 percig fozzük. 1/2 dl vízben elkeverjük az étkezési keményítot, az eperhez öntjük, éppencsak felforraljuk-besurítjük.

Személyenként és tányéronként 2 palacsintát veszünk, arányosan elosztva megtöltjük a pudinggal, zsebkendoszeruen összehajtjuk, rá- és mellészedjük az epret. Citromfu- vagy mentalevélkékkel díszítve, langymelegen tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!