Hozzávalók: 1,6 kg ponty szeletelve, 25 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, fél kg gomba, 10 dkg hagyma, fél kg csuszatészta, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 3 pohár tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, paprika, 1 paradicsom, 1 paprika, hallé.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pontyszeleteket sózom, megtûzdelem szalonnával, zsemlemorzsába forgatom és félreteszem. Egy lábasban vajat hevítek, hozzáadom a finomra vágott hagymát, aranysárgára pirítom, majd megszórom a paprikával. Felöntöm 1 deci hallével, sózom és besûrítem. Hozzáadom a felkockázott gombát, paprikát és paradicsomot.
Tejfölözöm, majd félreteszem. Megfõzöm a házi csuszatésztát, lehûtöm, megöntözöm kevés zsírral, majd egy tûzálló tálba (pl. római tál) teszem. Kevés zsírban ropogósra sütöm a halszeleteket és a csuszás tálra teszem õket. Ráöntöm a mártást és sütõben 15 percig sütöm.
Jó étvágyat!