Hozzávalók: összevágott hagyma, fokhagyma, vaj, szalonna, fehérbor, olivaolaj, csiga, auróramártás, tejszín, reszelt sajt, borsó, szerecsendió, pirított kenyér, gyömbér, Maggi kocka.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Melegítsük össze egy serpenyõben a vajat, olajat, hagymát, fokhagymát, fehérbort, szerecsendiót, gyömbért és kockát. Tegyük hozzá a felvágott szalonnát, a tejszínt, az auróra mártást és a már megfõzött, megdarált csigát.
A csigalevest összekeverjük a húslevessel, fõzzük néhány percig. Hozzátesszük a sót és a borsot, borsót, reszelt sajtot. Ezt még 30 percig fõzzük, aztán melegen tálaljuk pirított kenyérrel mély leveses tányérban.