rss
  • Reggeli túrós omlett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 kanál tejfel, kis só, fél kanál túró.

    loading...

    2 tojást felverünk, hozzáadunk 2 kanál tejfelt, kis sót, fél kanál áttört túrót. A palacsintasütõbe vajat vagy olajat teszünk és ha forró, a masszából omettet sütünk. Kevés túróval lehintjük és felgöngyölítjük. Forrón tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Becsinált leves

    Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 1 csomag vegyes zöldség, 1 cs zöldpetrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 kanál zsír, vagy olaj, só.

  • Fügés kacsasült

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg egész kacsa
    - 3 ek olvasztott vaj
    - 1 db nagy vöröshagyma négybe vágva
    - 1 db babérlevél
    - 0,5 tk õrölt köménymag
    - 2 tk szárított kakukkfû
    - 1 tk õrölt bors
    - 1 tk só

    Fügés narancsmártáshoz:

    - bõ 3 dl friss narancslé
    - 5 dkg cukor

  • Borsós tojás pirított zsemlében

    Hozzávalók: 4 zsemle, 50 dkg cukorborsó, 2 dl tejszín, 8 tojás, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, csipet frissen õrölt fekete bors, só, 4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 jégsaláta.

  • Csirke galuskaleves

    Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 30 dkg apró újburgonya, 4 zöldpaprika, 1 paradicsompaprika, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 tojás, 1 csokor zsenge csalán, só, fehér bors.

  • Alkoholmentes ünnepi bólé

    A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hûtse be, majd behûtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás elõtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

  • Banánnal töltött piskótatallér

    Hozzávalók: 2 banán, lekvár, 20 dkg tortabevonó, 10 dkg kókuszreszelék, 2 cs. piskótatallér.

  • Fûszeres krumplifõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2, 5 dl tejföl, 35 dkg zeller, 1 dl tejszín, reszelt szerecsendió, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 3 evõkanál apróra vágott zellerzöld, só, bors.

  • Banánropogós

    Hozzávalók: 2 érett banán (az sem baj ha puha), 1 tojás, 15-20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 evokanál cukor, 2 evokanál citromlé, 1 csapott teáskanál sütopor, csipetnyi só, olaj a sütéshez, és a tetejére kevés porcukor;

  • Füstölt halsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla), 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Gerslileves

    Hozzávalók: 1 kg leveshús (lehet marha, pulyka, vagy tyúk), 20 dkg fehér bab, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, l0 dkg gomba, 4 evõkanál gersli, 2 l víz, só, bors.

  • Becsináltleves

    Hozzávalók:

    50 dkg apróhús, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 15 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg kelvirág, 5 dkg gomba, 5 dkg zeller, 2 kis fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál olaj, petrezselyem, zellerzöld, bors, só, 3 tojássárgája, (kb. 1 dl tejszín), néhány csepp citromlé

  • Zöldség sóban

    Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 1 kg zöldség, fél kg zeller, fél kg karalábé, 1 kg só.

  • Epres-csokis muffin

    Epres-csokis muffinA sütőt előmelegítjük 180°C-ra és muffin papírral kibéleljük a muffin ütőnket vagy előkészítjük a szilikonos muffin formákat. A vajat megolvasztjuk, majd várunk kicsit, hogy hűljön. Ezután hozzákavarjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet, sót, sütőport, cukrot, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos vajas masszához. A csokit és az epret apró kockákra vágjuk. A csokit hozzákavarjuk a masszához, az epret pedig egy evőkanálnyi lisztben megforgatjuk mielőtt szintén hozzákevernénk a muffin tésztához, hogy ne süllyedjen el sütés közben.

  • Ananászos sonkás karaj

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 10 dkg sonka, 1 karika konzerv ananász, só, bors, oregano
    70 dkg burgonya, olaj.

  • Baklava

    Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat.

  • Tiroli gombóc

    Hozzávalók: Liszt 0,25 kg, tojás 4 db, tejföl 4 db, só késhegynyi, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, sonka 10 dkg.

  • Fehér burgonyaleves

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 pohár joghurt, 1 ek liszt, 1 db babérlevél, 1 tk só, néhány szál petrezselyem, vegeta.

  • Sült kacsavér, vagy libavér

    A vágáskor felfogott vért sózom és átkeverem. Elmorzsolok egy szelet kenyér belét és összekeverem a vérrel, borsozom és majorannázom.

  • Sültszilvakrém leves

    Sültszilvakrém levesA szilvákat megmossuk, elfelezzük. Magjukat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöket egy tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra légkeveréses fokozaton. A szilvákat megszórjuk cukorral, vagy mézzel, a rozmaring leveleivel, és meglocsoljuk balzsamecettel. 30-40 percen át sütjük, amíg a cukor és az ecet karamellizálódni nem kezd, és a szilva levet ereszt. Ekkor kiszedjük egy mixertálba, hozzáadjuk a csipet levendulát, leheletnyi sót, és a tejjel pépesre turmixoljuk. Annyi vizet adunk hozzá a turmixolás során, amíg a leves megfelelően selymes, lágy, de krémes állagú nem lesz. Belefacsarjuk a citrom levét is.

  • Diós-majonézes halsaláta

    Hozzávalók: fél tengeri hal, 1 citrom, 1 közepes zeller, 6 evõkanál majonéz, 6 evõkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 10 dkg dióbél, 1 nagy alma, 2 csemegeuborka, néhány salátalevél, só, bors.

loading...