2024.05.14. - Bonifác

Kugler torta

Hozzávalók:14 deka cukor, 18 deka vaj, 10 tojás, 16 deka csokoládé, 21 deka mandula, 1 kanál zsemlyemorzsa, 3 kanál porcukor, 3 deci tej, fél rúd vanília, narancshéj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

14 deka cukrot 6 deka vajjal jól kikeverünk, hozzávegyítünk egyenként 7 tojás sárgáját, 10 deka puhított csokoládét és ezzel is tovább keverjük. Hozzáadunk 7 deka forrázott és darált mandulát, 1 lapos kanál zsemlyemorzsát és 6 tojásfehérje kemény vert habját. A masszából 2 lapot sütünk és a következõ töltelékkel töltjük meg: 3 tojás sárgáját, 3 kanál porcukorral jó habosra keverünk, beleteszünk 3 deci tejet és fél rúd vaníliát.

Habverõvel folytonos keverés közben gõzön sûrûre és hozzáadunk 6 deka sütõben puhított csokoládét. A tûzrõl elvesszük, hidegre keverjük. 14 deka hámozott mandulát kis cukorral megpörkölünk, vajjal kikent edényre öntjük és ha már egészen hideg, megdaráljuk és a krémhez tesszük, végül hozzávegyítünk 12 deka habosra kevert vajat.

A tortát megtöltjük, kívûl is bevonjuk krémmel. Cukrozott narancshéjjal diszítjük. Jégszekrényben vagy hûvös helyen tarjuk a felhasználásig.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!