2024.04.27. - Zita

Gesztenyekrém-torta

Hozzávalók:

1 kg gesztenye vagy gesztenyemassza, 6 tojás habja, 20 dkg cukor; krém: a tortából megmaradt gesztenye (70 dkg), 15 dkg vaj, 10 dkg vaníliás cukor; csokoládémáz: 2 szelet csokoládé, 10 dkg vaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az 1 kg gesztenyét megfõzzük, és megtisztítva megdaráljuk. A tortához veszünk ebbõl 30 dkg-ot, amit 20 dkg cukorral és 6 tojás habjával összekeverünk, kivajazott, kilisztezett formában megsütjük.

Krém: A 70 dkg gesztenyét kikeverjük 15 dkg vajjal, és 10 dkg vaníliás cukorral, és megtöltjük a tortát. Csokoládémáz: 2 szelet puhított csokoládét a 10 dkg habosra kikevert vajba tesszük, és jól megkeverjük, majd a tortát bevonjuk vele. Pár percre még a sütõbe tesszük, hogy a máz szép fényes legyen.
Gesztenyekrém-torta

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!