rss
  • Majonézes marhanyelv

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 darab marhanyelv vagy 2 darab disznónyelv (a disznónyelv hamarabb elkészül és könnyebb megtisztítani, viszont nem annyira mutatós, mint a marhanyelv), 2 -3 cikk fokhagyma, szemes bors, borókabogyó, 2 kisebb babérlevél, só, házilag készített majonéz és tejföl

    A nyelvet a fûszerekkel együtt egy edényben legalább két órát fõzzük, amíg megpuhul. Kivesszük a fõzõ lébõl és lehúzzuk a durva héját, majd rézsútos szeletekre vágjuk. Amíg hûl a nyelv, elkészítünk egy tojásból egy jó adag majonézt, ízesítjük mustárral, sóval, borssal, fûszerpaprikával valamint citromlével, végül hígítjuk tejföllel. A szeleteket félig egymásra helyezve egy tálkába sorakoztatjuk, sóval és borssal fûszerezzük, majd ráöntjük a majonézes öntetet.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kukoricafőzelék

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Ha úgy kívánjuk, lehet bele tenni egy kevéske apró kockára vágott paprikát is.

  • Sajtos csirkeburger

    Hozzávalók: 40 dkg sült csirkehús, 10 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. finomra vágott friss bazsalikom, 1 kk. citromlé, 4 magos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók:

    4 szép szelet marhafelsál, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg burgonya, zsír, olaj, bors, mustár, flekken fûszerkeverék, só

  • Mandulás-borjúmájas kocsonya

    Hozzávalók: 50 dkg borjúmájas, 2 dl tejszín, 4 evõkanál tisztított mandula, 4 evõkanál sherry, 1 csapott mokkáskanál pástétomfûszer, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál zselatinpor, fél dl tej, só, a tálaláshoz salátalevelek, narancskarikák.

  • Mangós-shake

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 db érett mangó, 1 rózsaszín grépfrút, 3 dl almalé, 3 dl hideg író, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé, 3-4 evõkanál szórócukor, néhány szelet mangó.

  • Café - Milk

    Hozzávalók: 1 tojássárgája, 2dkg porcukor és 1 kiskanál Nescafé.

  • Kunsági leves

    Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst. Sóval, törött borssal ízesítjük és kevés vizet, illetve vörösbort aláöntve félig puhára pároljuk.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók:

    4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma
    mártáshoz: 1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret) 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kockára vágott paradicsom, 1 kanál madrasi curry, 1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél, 30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém

  • Banános-sonkás falatok

    Hozzávalók:

    8 szelet füstölt sonka, 4 érett banán, 8 zsályalevél, grill fûszerkeverék

  • Újházy-tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 1 kg tyúkhús, 100g kelkáposzta, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 10-15 szem bors, 1 mk. sáfrányos szeklice, 2 gerezd fokhagyma, só, 400g vegyes leveszöldség, 100g gomba, 100g karfiol/spárga, 100g zöldborsó (mélyhutött), 50g cérnametélt, néhány szál petrezselyem;

  • Ropogós újburgonya

    A megforrósított olajba öntjük az alaposan megmosott, de héjas új. burgonyát, és a saját levében, fedõ alatt puhára pároljuk.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Sertésérmék gombával, ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús, 30 dkg gomba, 20 dkg ananászkonzerv, 10 dkg vaj, mokkáskanál só.

  • Sajtos-sonkás partyfalatka

    Lapkasajtot és gépsonkát összefogva feltekerek és annyi fogvájót tûzök bele egyenletesen elosztva, ahány darab lesz belõle (4-5 darab lesz egy "tekerésbõl").

  • Karfiolos pogácsa

    Hozzávalók: 90 dkg karfiol, 2 tojás, 4 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 ek reszelt hagyma, 4 ek tej, 1 csomó petrezselyemzöld, 25 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, fél liter olaj.

  • Burgonya metélt paprikás hússal

    Fél kiló disznóhúst a combjából húsvágón átdarálunk. Egy fej hagymát apróra vágva zsírban párolunk, hozzáteszünk egy kávéskanál paprikát s a vagdalt húst megsózzuk, s kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.

  • Tejlikõr

    Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl alkohol vagy vodka, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 kg cukor.

  • Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept)

    A szép, apró uborkát megmossuk, lecsurgatjuk és egy 5 literes üvegbe (vagy megfelelõ arányban ízesítve kisebb üvegekbe) rakjuk. Rakunk közé száras kaprot, 2-3 babérlevelet, egy darab megtisztított vékony csíkokra vágott tormát.

  • Csokifészek

    Hozzávalók: cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.