2025.04.26. - Ervin

Betyár pecsenye

Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj, 50 kg darált sertéslapocka, 15 dkg gomba, 16 szelet bacon, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál koriander, 1 teáskanál fûszerpaprika, kevés mustár, bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan megkenjük mustárral. A darált húst összekeverjük a fûszerpaprikával, õrölt korianderrel, szétnyomott fokhagymával, ezután sózzuk, borsozzuk. Ezzel a töltelékkel megkenjük a hússzeleteket. A töltelékre egy csíkban felszeletelt gombát és hagymakarikákat teszünk.

Felcsavarjuk a hússzeleteket, és mindegyiket 2-2 baconnel körbetekerjük, hogy a hússzeletek minden részét eltakarják. Tepsibe vagy tûzálló tálba téve, elõmelegített sütõben lefedve kb. 1 óra alatt puhára sütjük, majd a fóliát eltávolítva ropogósra pirítjuk. Pirított hagymás krumpipürével, savanyított szilvával és salátával kínáljuk. A krumplipürét tálaláskor locsoljuk meg a visszamaradt pecsenyelével. Ne feledkezzünk meg jéghideg pilsenit kínálni hozzá.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!