2025.04.26. - Ervin

Zala kocka

Hozzávalók:

kakaós piskótához: 5 tojás 13 dkg cukor 8 dkg liszt 2 dkg kakaó 2 ek. olaj 1 cs. sütõpor sárga piskótához: 3 tojás 8 dkg cukor 6 dkg liszt 1 ek. olaj fél cs. sütõpor krémhez: 5 dl tej 2 cs. csokoládé puding 20 dkg cukor 3 tojás sárgája 25 dkg margarin
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem, majd ha kihûlt, kétfelé vágom. A sima piskótát szintén elkészítem, de ezt már nem kell felezni. A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet, lassú tûzön felfõzöm-állandó keverés mellett.

Ha kihûlt, hozzákeverem a a margarint is. Fontos hogy a margarin már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihûljön! Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet.

Erre jön a sárga piskóta, szintén krém, és végül a kakaóssal zárom. A tészta tetejét szintén megkenem, díszítem, egy napra hûtõbe teszem. Nagyon finom, nem túl édes sütemény!
Zala kocka
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!