rss
  • Zala kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    kakaós piskótához: 5 tojás 13 dkg cukor 8 dkg liszt 2 dkg kakaó 2 ek. olaj 1 cs. sütõpor sárga piskótához: 3 tojás 8 dkg cukor 6 dkg liszt 1 ek. olaj fél cs. sütõpor krémhez: 5 dl tej 2 cs. csokoládé puding 20 dkg cukor 3 tojás sárgája 25 dkg margarin

    A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem, majd ha kihûlt, kétfelé vágom. A sima piskótát szintén elkészítem, de ezt már nem kell felezni. A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet, lassú tûzön felfõzöm-állandó keverés mellett.

    Ha kihûlt, hozzákeverem a a margarint is. Fontos hogy a margarin már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihûljön! Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet.

    Erre jön a sárga piskóta, szintén krém, és végül a kakaóssal zárom. A tészta tetejét szintén megkenem, díszítem, egy napra hûtõbe teszem. Nagyon finom, nem túl édes sütemény!

    Zala kocka


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Kapros túrós csusza

    Hozzávalók: 300 g csuszatészta, 50 g bacon szalonna, 250 g túró, 2 dl tejfel, ½ csomag friss kapor;

  • Rántott diós szilva

    Hozzávalók: 40 dkg magvaváló szilva, 5 dkg darált dióbél, 2 evõkanál szilvalekvár, 2 db egész tojás, kevés liszt és piskótamassza a bundázáshoz, kevés porcukor;

  • Sörös csirkeszárnyak

    Hozzávalók: 8 db csirkeszárny, 1 dl sör, 1 birskörte, szárnyas fûszerkeverék, só, bors, margarin.

  • Töltelékes fasírt

    Töltelékes fasírtA sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük.

  • Káposzta, vagy korhely leves

    Vegyünk jó savanyított hordós káposztát, azaz inkább káposzta levét, kevés vagdalt káposztával s fõzzünk bele disznóhúst, bordásrészét, frisset, vagy füstöltet, szalonnát s ha mindez puha, készítsünk rántást hagyma és paprikával, öntsük fel a káposztalével és hússal és hagyjuk mindezzel még jól elfõni.

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Cukkinileves oregánóval

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, 1 dl fõzõtejszín, 1 dl sovány tej, 1 evõkanál olívaolaj, kevés liszt, néhány szelet gépsonka, néhány bazsalikom- és oregánólevél.

  • Békési makaróni

    Hozzávalók: 40 dkg rigatoni vagy más csõtészta (makaróni), 10 dkg húsos, füstölt szalonna, 4 dkg Lajta sajt, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl húsleves, 1 evõkanál étkezési búzakeményítõ, 2 dkg vaj, só, oreganó, rozmaring, reszelt szerecsendió, (színes) bors.

  • Citromos rizsleves

    Hozzávalók (4 személyre):

    1,2 liter (szûrt) tyúkleves, 4 dkg rizs, 1 nagy tojás, 1 citrom, bors, só

  • Rántott tojás

    Húsmentes: 10 keménytojás, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj.

  • Kaliforniai apró rák

    Hozzávalók: 25 dkg apró rák, konzerv vagy mirelit, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek konyak.

  • Tejfölös újburgonya

    2 evõkanál olajon megpirítunk l-2 kis fej, apróra vágott vöröshagymát, megforgatunk rajta egy kiló, héjától ledörzsölt, nagy :kockára vágott újburgonyát, meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, megsózzuk, és kevés vízzel, idõnként megkeverve, puhára pároljuk.

  • Zöldséges hústekercs

    Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2db zsemle, 1db tojás, 20 dkg vegyes zöldség, 20 dkg apróra vágott gyümölcs, 10 dkg szeletelt gomba, olaj vagy sütõmargarin, hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfû, borsikafû, só;

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej karfiol, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, víz, olaj.

  • Tortilla

    Hozzávalók: 4 ek zabkorpa, 4 ek tönkölybúza-dara, 2 ek tönkölybúza-korpa, 4 ek olaj, 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 ek lenmag és víz, 1/2 kg alma.

  • Tejszínes laskagomba

    Megpárolok egy fej hagymát és ráteszem a felvágott laskagombát (lehet persze csiperke is!). Só, bors, 4-5 gerezd átpréselt fokhagyma.

  • Túrós csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 db fél csirkemell, 15 dkg túró, 2-3 szál újhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, 8 szelet bacon

  • Friss kevert saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).