50 dkg szárazbab, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg füstölt csülök (vagy oldalas), 2 szép vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zellerzöld, 3-4 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma olaj, liszt, kis doboz paradicsompüré, fekete bors, só

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Savanyúbb, illetve sósabb ízek esetén arányosan kevesebbet öntsünk az együtteshez. Ebbe az összeöntött húsos-káposztás-babos lébe tesszük a babérlevelet, a vágott gyökeret és sárgarépát, és a zellerzöldet. Gyöngyözve összefõzzük (kb. még 1-1,5 óra). Közben a maradék hagymából, fokhagymából a liszttel és olajjal rántást készítünk, amit az 1 dl vízzel higított paradicsom-pürével öntünk fel. A levest ezzel a rántással sûrítjük, még 5 percig forraljuk. Tányérra szedjük és a szeletelt csülökkel, tejföllel kínáljuk.
