2024.03.29. - Auguszta

Bagdadi roston sült pisztráng

Hozzávalók:

6 pisztráng, 1/2 tcs. liszt, frissen õrölt bors, 1 tk. só, 1 ek. olaj, 15 dkg vaj felolvasztva, 3 ek. apróra vágott mogyoró, 1/2 ek. citromlé, 1-1 ek. finomra vágott petrezselyem és zellerlevél, csipet reszelt szerecsendió
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mossuk meg jól folyó víz alatt a pisztrángot, majd töröljük szárazra. Keverjük össze a lisztet a borssal és a sóval. Forgassuk meg benne a halat. Kenjük be az olajjal a grillrácsot, és izzó parázs felett süssük a hal egy-egy oldalát a nagyságától függõen 7-8 percig. Közben locsoljuk a vaj felével.

Pirítsuk aranysárgára a mogyorót a megmaradt vajban. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, a petrezselymet, a zellerlevelet és a szerecsendiót. Pároljuk 3 percig. Tegyük a pisztrángot melegített, egyszínû, lapos tálra, és öntsük le a vajas mártással. Forrón tálaljuk.
Bagdadi roston sült pisztráng
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!