2024.03.19. - József, Bánk

Törpeharcsa paprikás

Hozzávalók:

20-25 db méretes törpeharcsa, 1 liter szegfûgomba, 2 doboz tejföl, 1 dl olaj, két fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, kanálnyi liszt, 1 liter szekszárdi kékfrankos, só, bors, õrölt erõs és édes paprika
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózzuk, egy órán át állni hagyjuk. Bográcsban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egészen aranysárgára kell hevíteni. Belezúzzuk a gerezd fokhagymát, beleszórjuk a kanálnyi édes paprikát, majd gyorsan feleresztjük 2 dl vörösborral.

Beletesszük a gombát és fedõ alatt pároljuk 30 percig. A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Fedõ alatt puhára pároljuk az ételt. Közben a tejfelt simára kavarjuk a liszttel, felengedjük az étel levével, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntjük a tejfeles habarást. Tovább pároljuk az ételt, amíg sûrû szaftot nem kapunk. Tábori körülmények között is el lehet készíteni, de otthon köretnek apróra szaggatott galuskával tálaljuk.
Törpeharcsa paprikás
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!