20-25 db méretes törpeharcsa, 1 liter szegfûgomba, 2 doboz tejföl, 1 dl olaj, két fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, kanálnyi liszt, 1 liter szekszárdi kékfrankos, só, bors, õrölt erõs és édes paprika

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Beletesszük a gombát és fedõ alatt pároljuk 30 percig. A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Fedõ alatt puhára pároljuk az ételt. Közben a tejfelt simára kavarjuk a liszttel, felengedjük az étel levével, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntjük a tejfeles habarást. Tovább pároljuk az ételt, amíg sûrû szaftot nem kapunk. Tábori körülmények között is el lehet készíteni, de otthon köretnek apróra szaggatott galuskával tálaljuk.
