2024.04.18. - Andrea, Ilma

Juhtúrós kukoricagombóc

A juhtúrót keverd össze a tojások sárgájával, a liszttel, köménnyel és sóval. A tojásfehérjét verd habbá és ezt is dolgozd bele a masszába.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vizes kézzel formázz ringlónyi gombócokat és ezeket fõzd ki sós, forrásban lévõ vízben. Közben a zsemlemorzsát pirítsd meg a margarinon és ebbe forgasd bele a kifõtt tésztát. A gombócokat simára kevert, meglangyosított tejföllel meglocsolva tálald.

Hozzávalók:
25 dkg juhtúró
30 dkg kukoricaliszt
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg margarin
2 dl tejföl
2 tojás
õrölt kömény


Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!