2024.04.26. - Ervin

Zöldséggel töltött tortilla

Hozzávalók 4 személyre (8 darab):

1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 cukkíni, 1 konzerv morzsolt kukorica, 5 evõkanál olaj, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál ételízesítõ, 8 tortilla, 10 dkg feta sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A cukkínit, megmossuk, karikákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük.

Felforrósítunk 2 evõkanál olajat, megpirítjuk benne a fokhagymát és a hagymát, hozzáadjuk a cukkínit, és üvegesre pirítjuk benne. Hozzátesszük a kukoricát, a sajtot és az ételízesítõt, összekeverjük, rátesszük a fedõt, és alacsony tûzön 3-5 percig fõzzük.

A tortillákat megtöltjük, és szorosan feltekerjük (ha szükséges használhatunk fogpiszkálókat a rögzítésükhöz). A maradék olajat megmelegítjük, és arany barnára sütjük benne a tortillákat. Papírtörlõre szedjük, és lecsepegtetjük. Rámorzsoljuk a sajtot, és tetszés szerint ketchupöt vagy csípõs mártást kínálhatunk mellé.
Zöldséggel töltött tortilla
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!