rss
  • Döner kebab

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj

    60 dkg húsból darált húst készítünk. A maradék húst a hártyáktól megtisztítjuk és egy éjszakára hagymalébõl, sóval, borssal, olajjal készített lében megpácoljuk. Ezután a speciális hosszú függõleges nyársakra húzzuk a húst, szorosan egymásra fektetve, a hússzeletek közötti részt pedig a darált hússal töltjük ki. Az így elkészített nyárson lévõ hús szorosan összepréselõdik. Hagymalével megkenjük és kezdõdhet a sütés.

    A függõlegesen elhelyezett nyársak lassan forgásnak indulnak a grillsütõben, melynek az egyik oldala nyitott. (Régen természetesen faszénparázzsal fûtött sütõt használtak.) Éles késsel a külsõ megsült részeket függõleges, egészen vékony szeletekben folyamatosan levágjuk. A döner kebabot nyers hagymakarikákkal, paradicsommal, erõs paprikával, zöldsalátával kenyérlepényen tálalják.

    Döner kebab



    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Besameles sajtmártás (rásütni)

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió.

  • Gombával töltött tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, fél csokor petrezselyem,2 kanál majonéz,1 dl tejszín,1 kanál paradicsompüré,1 kanál vaj, só, bors, 1 fej saláta.

  • Paradicsomos farfalle

    Hozzávalók: 3 póréhagyma, 15 dkg apró paradicsom, 1 evõkanál mascarpone, 3 evõkanál citromlé, 1 evõkanál sherry, 2 evõkanál majonéz, cayenne-bors, 20 dkg farfalle tészta.

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

  • Csirkefasírt

    A kicsontozott, lebõrözött csirkemellet daráld le. A zsemléket áztasd tejbe és nyomkodd ki. A vöröshagymát vágd apróra és kevés forró olajon párold üvegesre, majd hagyd kihûlni. A húst, a zsemlét és a hagymát dolgozd össze a tojással, sóval, apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. A masszából formázz kis pogácsákat, forgasd ezeket zsemlemorzsába, és bõ, forró olajban süsd pirosra.

  • Korallgombasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg korallgomba, 1 piroshúsú paprika, 10 dkg majonéz, 2 dl tejföl, 2 tk mustár, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen õrölt feketebors.

  • Spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

  • Algíri krumpli

    Aki szereti a különleges ételeket, az próbálja ki ezt az arab köretet.

  • Grillezett pisztráng

    Hozzávalók: 2 pisztráng, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom, olívaolaj, só, frissen tört fekete bors.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    - 10 dkg kókuszreszelék a hintéshez

    Máz:

    - 5 dkg kakaópor
    - 1-2 evőkanál tej
    - 25 dkg porcukor
    - 22 dkg margarin
    - 20 dkg liszt
    - 1 teáskanál sütőpor
    - 5 evőkanál víz
    - 20 dkg cukor
    - 5 tojás

  • Kaptár

    Hozzávalók: 1/2 dl méz, 1 db felvert tojás, 4 dl kókuszreszelék, 1 teáskanál vanília, 2 evõkanál finom búzaliszt, 2 dl apróra vágott datolya, 2 dl apróra vágott dió.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Stefánia rizottó

    Hozzávalók: 30 dkg rizs, 10 dkg zsír, 6 dkg vaj, 0,5 g törött bors, 5 db fõtt tojás, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 10 dkg reszelt sajt, 2,5 dkg só, 2 fej hagyma.

  • Sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    2 csirkemell filé (bõr nélkül), kb. 5 dkg vaj/ margarin, ételízesítõ, 1 csokor petrus, fél citrom leve, 20 + 10 dkg reszelt sajt (lehet a maradék sajtokat felhasználni, csak füstöltet ne!), 1 egész tojás, 2-3 dl tejföl, pici mustár, só, bors

  • Nutellás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 6 dkg búzadara, 1 kávéskanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 vaníliáscukor, 1 kávéskanál vaj, nutella, szükség szerint.

  • Ecetes apródinnye

    A teljesen egészséges, kemény, zöld apró dinnyéket kiválogatjuk. 15-20 percig bõ, hideg vízben áztatjuk, majd egyenként alaposan megmossuk.

  • Csongrádi apróhús

    Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír vagy olaj, 80 dkg fõtt burgonya, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors

  • Karaj fokhagymamártással

    Hozzávalók: 4 szelet csontos karaj, 1 fej fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 5 dl tejszín, 2 teáskanál citromlé, 3 evõkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors.

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.