40 dkg (zöld vagy sárga) száraz borsó, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt kolbász, evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A borsó áztatólevét leöntjük, és 1,5 l hideg vízben feltesszük fõni. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót és a kolbászt egyben, majd fedõ alatt, mérsékelt tûzön az egészet nagyon puhára, szinte péppé fõzzük (kb. 30 perc, a kuktában is lehet).
Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, megpároljuk benne a reszelt hagymát és az áttört fokhagymát, aztán felöntjük 1 dl hideg vízzel, és a borsóhoz adjuk. Jól összeforraljuk, végül utánasózzuk, és frissen õrölt borssal ízesítjük. Kivesszük a fõzelékbõl a kolbászt, vékonyan felkarikázzuk, majd a fõzelék tetejére szórva kínáljuk.
