2024.05.13. - Szervác, Imola

Babéros bableves

Hozzávalók:

20 dkg tarkabab, fél liter tej, 1 dl tejföl, 2 babérlevél, 1-1 evõkanál vágott petrezselyemzöld, citromlé és liszt, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi cukor, ízlés szerint só, a tálaláshoz 1 dl tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott babot egy éjszakára beáztatom. Másnap annyi vízbe teszem, amennyi jól ellepi. Sóval, babérlevéllel és citromhéjjal fûszerezem, majd puhára fõzöm.

2 dl tejet simára keverek a liszttel, és a forrásban lévõ levesbe öntöm. Végül hozzáadom a citromlével és tejföllel simára kavart, megmaradt tejet, és folytonosan kevergetve jól kiforralom. Csipet cukorral és a petrezselyemmel ízesítem. Nem szabad magára hagyni, hamar kifut! Tejföllel leöntve tálalom.
Babéros bableves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!