rss
  • Alföldi gulyásleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 8 személyre:

    1 kg marhahús, 8 dkg zsír, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 teáskanál pirospaprika, 1 kg burgonya, 2-2 zöldpaprika és paradicsom, 3-3 sárga- és fehérrépa, köménymag, fokhagyma ízlés szerint, külön elkészített csipetke

    Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott húst, közben gyakran megkevergetjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és a többi fûszerrel ízesítjük. A leves jellegzetessége, hogy a zöldségféléket hosszúkásra, a burgonyát kockára vágva tesszük bele, amikor a hús már puhulni kezd.

    Alföldi gulyásleves


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombaszósz

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, szójaszósz, csiperkegomba (frissen elkészítve a legjobb, így mindig annyit készíts, amennyit megeszel), olaj, fõzõtejszín.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 MK bazsalikom, 1 KK ételízesítõ, 1MK petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Brokkolileves karfiolosan

    Hozzávalók:

    - 1 közepes fej karfiol
    - 1 közepes fej brokkoli
    - 2 sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - pici olaj
    - 1 evõkanál liszt
    - só
    - ételízesítõ
    - 1 kis pohár tejföl
    - 1 tojás sárgája

  • Vadpác vaddisznóhoz

    Hozzávalók: 5 dl vörösbor, 0.5 dl gin, vagy konyak, 2-3 ek chili szósz, vagy erõs paprika, 2-3 gerezd fokhagyma összetörve, vagy kaparva, 1-2 ek mustár, 1 ek szójaszósz, 1 húsleves kocka.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Aioli mártás

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1 mokkáskanál mustár, 2 dl olaj, só, törött bors.

  • Pizza Margherita

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, egy kis csomó bazsalikom, 30 dkg mozzarella, 4 ek frissen reszelt pecorino, vagy parmezán, 70 dkg hámozott húsos paradicsom, 5 ek olivaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Irish Coctail

    Hozzávalók: 5 cl ír whiskey, 6 öntet zöld Creme de Menthe, 3 öntet zöld Chartreuse, jég.

  • Camembert-túró kence

    Hozzávalók: 20 dkg Camembert, 5 dkg vaj, 10 dkg sovány túró, 1 kis fej hagyma, só, bors, paprika.

  • Svéd krém

    Hozzávalók: 250 ml tejszín, 4 ek cukor, 1 ek arak, 4 tojás sárgája.

  • Juhtúrós újburgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg juhtúró, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 db egyforma közepes nagyságú burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, kb . 1/5 kg kelkáposzta, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 evõkanál margarin, 25 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 csipet majoránna és õrölt kömény, 1-1 evõkanál paradicsompüré és tejföl, 1 tojás.

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 2 fej hagyma, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kicsi paradicsompüré konzerv, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

  • Hagymás indiai tészta

    Hozzávalók: 3 közepes fej lilahagyma, egy tömlõ krémsajt (camping, vagy ilyesmi), 5-10 dkg reszelt trappista, só, fehérbors, pici bazsalikom, sok curry, olivaolaj, penne tészta (vagy ami van).

  • Sóskaleves, buggyantott tojással

    Hozzávalók: 600 g sóskapüré, 50 g vaj, 30 g liszt, 2 dl tejföl, cukor, só, 4 db friss tojás;

  • Ananászos-kókuszos kuglóf

    Hozzávalók 18 szelethez: 50 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg vaj, vagy margarin, 25 dkg porcukor, 1 doboz (850 ml) ananászkonzerv, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 1,2 dl tej, 2 evõkanál rum, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evõkanál kakaó, csipetnyi só.

  • Aioli mártás

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1 mk. mustár, 2 l olaj, só, õrölt bors.

  • Barackleves hidegen

    Barackleves hidegenA barackot megmossuk és a héját le hámozzuk majd fel kockázzuk.Egy lábosba tesszük és körülbelül egy liter vízzel felöntjük,bele tesszük a szegfűszeget,fahéjat,és fel forraljuk amíg a barack megpuhul. Egy nagyobb tálba bele tesszük a tejfölt a lisztet és a tejszínt, majd turmixgéppel jól össze keverjük.Ha ez kész bele merjük a barackot,de a szegfűszeget meg a fahéjat előtte ki kell szedni, ha őrölt akkor nem számít,majd szép lassan össze turmixoljuk az egészet. Az így elkészült levest kihűtjük és már fogyasztható is tegyünk a tetejére tejszínhabot úgy még finomabb.

  • Gombás tojás

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 20 dkg csiperke­gomba, 10 dkg vaj, só, õrölt bors, 1-1 csokor petrezselyem és kakukkfû, 2 evõkanál tejföl.

  • Lecsós pulykamell tarhonyával

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.