2024.04.20. - Tivadar

Deák torta

Hozzávalók:

15dkg vaj, 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg õrölt mandula, 15 dkg lekvár(legfinomabb a málna), 20 dkg porcukor, 0,5dl tej, 9 tojásfehérje, 1 cs vaniliás cukor, 1 tábla tortabevonó
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat a cukor felével és a vaniliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük. Hozzáadjuk a mandulát,tejet,a felvert fehérjehabot,és beleforgatjuk a lisztet.

A masszát vajjal kikent tortaformába simítjuk,és megsütjük. Még melegen felvágjuk,és megkenjük a lekvárral. Felolvasztott csokibevonóval bevonjuk,és hûtõben lehûtjük. Felszeletelve tejszínhabbal díszíthetjük.


Deák torta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!