rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Egyél reggel királyként - segítség a hatásos fogyókúrához

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    San Francisco - Ha valaki fogyni akar és szeretne továbbra is karcsú maradni, egyen szénhidrátban és fehérjében dús, nagy reggelit, majd folytassa kevés szénhidrátot és kalóriát tartalmazó ételekkel. Az endokrinológusok amerikai kongresszusán ismertette vizsgálatának eredményeit a kérdés egyik venezuelai szakértõje.

    Daniela Jakubovicz és munkatársai 15 éve használják ezt a diétát tapasztalataik szerint kiváló eredménnyel. "A legtöbb fogyókúra során a kevés szénhidrátot tartalmazó étrend nem alkalmas arra, hogy a testsúly csökkenjen. Ez lelassítja az anyagcserét, ugyanakkor a fogyókúrázó gyötrõ vágyat érez, hogy szénhidrátot egyen. Rövid ideig a testsúly csökken, de a páciens visszahízza a fölösleget" - mondta a doktornõ.

    A kutatók 94, elhízott, keveset mozgó hölgyet vizsgáltak. Véletlenszerû beosztás szerint a csoport fele az általuk kidolgozott, sok fehérjét és szénhidrátot tartalmazó reggelit ette, a másik csoport pedig csak kevés szénhidrátot kapott reggelire. Mindkét étrendben azonosan kevés volt a zsír és a kalória, de erõsen különböztek a szénhidrát tartalom szempontjából.

    A "nagy reggelit" 48 hölgy ette és naponta összesen 1240 kalóriát fogyasztottak, benne kevesebb zsiradékot (46 gramm), mint a másik csoport, de több szénhidrátot és fehérjét. Reggelijük 610 kalóriának felelt meg, ám ebédre már kevesebbet kaptak, 395 kalóriát, végül a legszerényebb étkezés - 235 kalória - a vacsora volt.

    A szénhidrátszegény koszton lévõk kevesebb kalóriát kaptak, tehát jobban kellett volna fogyniuk. Nekik a reggeli volt a legszegényebb étkezés: 290 kalória, minimális kenyérféle, gyümölcs, tojás vagy hús.

    Négy hónap után a két csoport csak abban különbözött, hogy a szénhidrátszegény étrenden lévõk átlag 13 kilót fogytak, a nagy reggelit evõk pedig csak 11 kilóval lettek könnyebbek. Az idõ elõrehaladása azonban alaposan megváltoztatta a helyzetet.

    Nyolc hónap után a kevés szénhidrátot fogyasztók átlagosan nyolc kilót visszahíztak, miközben a napjukat gazdag reggelivel kezdõ hölgyek tovább fogytak, átlagosan hét újabb kilót adtak le. Végül a bõségesen reggelizõk testsúlyuknak csaknem 21 százalékát elvesztették, míg a szénhidrátszegény koszton lévõk csak átlag 4,5 százalékot. Jakubovicz szerint a napjukat nagy reggelivel kezdõk ritkán voltak éhesek ebédidõben és nem kívántak szénhidrátot nassolni napközben sem.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis bolognai penne

    Hozzávalók: 20 dkg penne tészta, 2 ek olívaolaj, 1 hagyma, 20 dkg darált hús, 1 tasak Bolognai spagetti alap, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt.

  • Valentin napi édes tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 80 gr kristálycukor, 85 gr liszt, 100 gr sütõmargarin, 100 gr csokoládé, 50 gr dió, 1 dl rum, 50 gr kakaópor, 50 gr porcukor, 100 gr csokoládé, durvára vágott dió, csokoládé dara, kókuszreszelék, mandula.

  • Kossuth-kifli

    35 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 citrom levével, 3 evõkanál porcukorral és 3 tojás sárgájával jól összegyúrunk.

  • Sertésflekken

    Hozzávalók: 1 kg tarja, vagy karaj, 10 dkg zsír, só, liszt, paprika.

  • Káposztás pirog

    Hozzávalók Tészta: 50 dkg túró 45 dkg liszt 35 dkg Rama só Töltelék: 25 dkg húsos füstölt szalonna 1 nagyobb fej, kb. 1,5 kg-os káposzta Só, bors és 6 db kockákra vágott kemény tojás 1 tojás a kenéshez.

  • Kenõmájas készítése

    Hozzávalók: 1 egész disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 8 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg törött bors, só;

  • Amaránt spenótos, paradicsomos, gombás szósszal

    Tegyük a pattogatott amarántot forrásban lévõ vízbe, forraljuk fel, majd kis lángon, fedõvel letakarva pároljuk pár percig.

  • Szûzsültes partyfalatka

    Hozzávalók: pirítós, sült szûzpecsenye, vaj.

  • Zöldséges gomba

    Hozzávalók: 50 deka gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, egy evõkanál zsír, vagy két evõkanál olaj, 50 deka vegyes zöldség, 1 deci tejföl, só, törött bors.

  • Karfiolkrémleves

    Hozzávalók:

    1 közepes fej karfiol (40 dkg), 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanálnyi vaj, 1 dl tejföl, 2 evõkanál finomliszt, fél csokor petrezselyemzöld, csontlé vagy 1 db húsleveskocka, 2 db szikkadt zsemle, szeletelt mandula

  • Mentaszörp

    Hozzávalók: 1 csésze (2 dl) mentalevél szár nélkül, 2 l víz, 2 kg cukor.

  • Zöldséges csirkés tészta

    A borús napokon nincs is jobb mint egy tányér színes étel ami jókedvre derít. Itt jön a képbe ez a tészta, színes is, finom is, kell ennél több?

  • Töltött sárgadinnye gyümölcssalátával

    Hozzávalók: 1000 g sárgadinnye, 150 g õszibarack, 250 g ananász konzerv, 50 g porcukor, 50 g citrom, 0,25 dl rum.

  • Bazsalikomleves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g bazsalikom, 600 ml zellerlé, 400 g tejszínes joghurt, 2 ek. balzsamecet, só, cayenne-i bors, cukor, 200 g koktélparadicsom, 4 ek. pineamag, 80 g durvára reszelt parmezán.

  • Tormás fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz paradicsomos halkonzerv, 2 dl fõtt (párolt) rizs, 2 db egész tojás, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, 2-3 evõkanál liszt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só;

  • Zöldségpürével töltött karalábé

    Hozzávalók:

    - 750 g burgonya
    - 4 fej karalábé
    - 1 csomó zsenge sárgarépa
    - 1 csomó tavaszi újhagyma
    - 300 ml zöldség alaplé
    - 150 g sonka
    - 250 ml fõzõtejszín
    - só, bors
    - 150 ml tej
    - 40 g vaj
    - 30 g szezámmag

  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

  • Burgonya metélt

    Héjában megfõzünk egy kiló burgonyát s még forrón meghámozzuk, szitán áttörjük, vagy nyújtófával a gyúródeszkán szétnyomkodjuk. Ha kihûlt, 4 deci liszttel, két tojás és kevés sóval összegyúrjuk, ha lágy, még kevés lisztet veszünk hozzá.

  • Sonkás tészta

    Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtva kockákra vágjuk, sósvízben kifõzzük, a sonkával s 2-3 deci jó tejfellel elkeverjük.