rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Egyél reggel királyként - segítség a hatásos fogyókúrához

  • Share on Tumblr

    San Francisco - Ha valaki fogyni akar és szeretne továbbra is karcsú maradni, egyen szénhidrátban és fehérjében dús, nagy reggelit, majd folytassa kevés szénhidrátot és kalóriát tartalmazó ételekkel. Az endokrinológusok amerikai kongresszusán ismertette vizsgálatának eredményeit a kérdés egyik venezuelai szakértõje.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Daniela Jakubovicz és munkatársai 15 éve használják ezt a diétát tapasztalataik szerint kiváló eredménnyel. "A legtöbb fogyókúra során a kevés szénhidrátot tartalmazó étrend nem alkalmas arra, hogy a testsúly csökkenjen. Ez lelassítja az anyagcserét, ugyanakkor a fogyókúrázó gyötrõ vágyat érez, hogy szénhidrátot egyen. Rövid ideig a testsúly csökken, de a páciens visszahízza a fölösleget" - mondta a doktornõ.

    A kutatók 94, elhízott, keveset mozgó hölgyet vizsgáltak. Véletlenszerû beosztás szerint a csoport fele az általuk kidolgozott, sok fehérjét és szénhidrátot tartalmazó reggelit ette, a másik csoport pedig csak kevés szénhidrátot kapott reggelire. Mindkét étrendben azonosan kevés volt a zsír és a kalória, de erõsen különböztek a szénhidrát tartalom szempontjából.

    A "nagy reggelit" 48 hölgy ette és naponta összesen 1240 kalóriát fogyasztottak, benne kevesebb zsiradékot (46 gramm), mint a másik csoport, de több szénhidrátot és fehérjét. Reggelijük 610 kalóriának felelt meg, ám ebédre már kevesebbet kaptak, 395 kalóriát, végül a legszerényebb étkezés - 235 kalória - a vacsora volt.

    A szénhidrátszegény koszton lévõk kevesebb kalóriát kaptak, tehát jobban kellett volna fogyniuk. Nekik a reggeli volt a legszegényebb étkezés: 290 kalória, minimális kenyérféle, gyümölcs, tojás vagy hús.

    Négy hónap után a két csoport csak abban különbözött, hogy a szénhidrátszegény étrenden lévõk átlag 13 kilót fogytak, a nagy reggelit evõk pedig csak 11 kilóval lettek könnyebbek. Az idõ elõrehaladása azonban alaposan megváltoztatta a helyzetet.

    Nyolc hónap után a kevés szénhidrátot fogyasztók átlagosan nyolc kilót visszahíztak, miközben a napjukat gazdag reggelivel kezdõ hölgyek tovább fogytak, átlagosan hét újabb kilót adtak le. Végül a bõségesen reggelizõk testsúlyuknak csaknem 21 százalékát elvesztették, míg a szénhidrátszegény koszton lévõk csak átlag 4,5 százalékot. Jakubovicz szerint a napjukat nagy reggelivel kezdõk ritkán voltak éhesek ebédidõben és nem kívántak szénhidrátot nassolni napközben sem.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Angol karácsonyi sütemény

    Hozzávalók: 22 dkg margarin, 22 dkg cukor, 22 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 ek.rumaroma, 2 vaníliás cukor, csipet só, 1/2 csomag sütõpor, 20 dkg aszalt gyümölcs,esetleg mogyoró,dió keveréke aprítva.

  • Ricottás-spenótos lasagne egyszerûen

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma finomra vágva, 3 zúzott fokhagymagerezd, kb. 2-3 ek olívaolaj, 100 g friss spenót (én bébispenótot használtam), 150 g ricotta, 6 lap lasagne tészta, kb. 3 ek friss parmezán forgács, frissen õrölt só és bors;

  • Bundás patiszon

    Csak körülbelüli arányokat tudok. A mennyiség az egyéni ízlés függvénye: 3 db kisebb patisszon (kb. 1 kg), 2 nagy fej vörös hagyma, 1 doboz gyors rizs, 7-8 db tojás, 3-4 db paprika, 1-2 db paradicsom, 1,5 doboz 450 gr-os tejföl, (pici sima rizs), vegeta, só, bors, pirospaprika, pritamin paprika, füstölt sajt végérõl a füstölt héj, kb. 10 dkg füstölt sajt, vaj a tepsi kikenéséhez.

  • Foszlós kalács

    Hozzávalók: 30 dkg liszt (25 cm-es kalácsformához), 2 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 8 db édesítõ tabletta (én Süssina-t használok), 1/2 citrom reszelt héja, nagyobb csipet só, kb. 2 dl tej (a liszt minõségétõl függõen);

  • Erdélyi fatányéros

    Hozzávalók: 25 dkg sertéskaraj, 25 dkg borjúcomb, 25 dkg bélszín, 16 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, 5 dkg liszt, 2 dl olaj, só, friss saláták, hasábburgonya.

  • Csirkecomb kókuszbundában

    A csirkecombot a só, bors és paprika keverékében megforgatjuk és azzal egyenletesen bedörzsöljük. A kókuszreszeléket és a tojást összekeverjük, a combokat ebben is átforgatjuk, a kókuszdarabokat enyhén rányomkodjuk. A vajat felolvasztjuk, a combokat belehelyezzük, és szorosan lefedve sütjük. 5 percenként megfordítjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.

  • Csirkemelles-csirkemájas batyu tárkonyos mártással

    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (fagyasztott), kb. 1,5 csirkemell, 8 db csirkemáj, olaj, só, bors, majoranna.

  • Hal és tengeri rák aszpikban

    Tetszés szerinti halat, legjobb persze a fogas, süllõ, vagy kecsege a fönt leírt mód szerint megfõzünk s ha kihûlt, ha kecsege, vastag bõrétõl megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Egy doboz tengeri rákot is szitára rakunk. Elõvesszük a már kész aspikot s egy alkalmas formát. Egy csészényi aspikot föloldunk, a formába töltjük s meghagyjuk kocsonyásodni.

  • Forró sajtos gombás stangli

    Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15 dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Fejes saláta fõtt marhahússal

    Ezt az összetett salátát maradék fõtt marhahúsból vagy sovány sült húsból készítjük fejes salátával. 5 dkg majonézt porcelán vagy zománcozott keverõtálba teszünk, hozzáadunk egy kávéskanálnyi mustárt, sót, törött borsot, egy fél citromlevet, és az egészet simára keverjük.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Paradicsomleves tejszínesen

    Paradicsomleves tejszínesenA paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszerezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük. Kivesszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.

  • Currys tortillachips

    Hozzávalók: 2 tortilla, olaj, tengeri só, currypor.

  • Sáfrányos rizspuding

    Hozzávalók: 18 dkg kerek szemû rizs, 6 dl tej, 3 dl tejszín, 13 dkg kristálycukor, sáfrány, 2 citrom reszelt héja és leve.

  • Holland spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg reszelt edami sajt, 1 dl tejszín, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.

  • Csemegekukorica zöldborsóval

    Hozzávalók: 60 dkg fõtt csemegekukorica, 1,5 dl tejszín, kis fej hagyma, 10 dkg párolt zöldborsó, 1 sárgarépa apró kockákra vágva, pirospaprika csíkokra vágva, púpozott teáskanálnyi vaj, vágott petrezselyem, só, õrölt gyömbér.

  • Hagymaleves

    HagymalevesA hagymát megpucoljuk, apró kocákra vágjuk, bő olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a hagymát és fedő alatt addig főzzük, hogy jól megpuhuljon. Amikor ez megvan beletesszük a leveskockákat, a sót ,borsot, felengedjük vízzel, megvárjuk míg felfő és beletesszük a tejszín. Mikor ezzel is felforr, beleszórjuk a reszelt sajtok egy részét. Jól elkeverjük, hogy ne álljon össze benne. Közben míg levesünk forr, elkészíthetjük a kenyér kockákat. Ha kész a leves, pirított kenyérkockákkal és a maradék sajttal tálaljuk.

  • Tonhal Camargue-i módra

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 evõkanál olívaolaj, 2 hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 30 dkg tonhal, 4 olajos szardellafilé, 1 doboz hámozott paradicsom, 8 evõkanál fehérbor, 1 fûszercsokor, só, bors, petrezselyem, 1 citrom.

  • Lazacos palacsintacsoda

    Hozzávalók: 12 sós palacsinta, 20 dkg lazacfilé, 1 közepes fej hagyma, 3 dl tejföl, 2 dkg vaj, 3 kk pirospaprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Birkahús leves

    Hozzávalók: 2 ek zsír, vagy 3 ek étolaj, 50 dkg csontos birkahús feldarabolva, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 15 dkg beáztatott csicseriborsó, ½ - ½ kg zöldborsó, és cukkini, 3-4 ek paradicsompüré, 1 mk kurkuma, csipetnyi bors, só, 1 kk pirospaprika, levestészta, 1 csokor korianderlevél, néhány apróra vágott borsmentalevél, citromlé.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...