2024.04.20. - Tivadar

Tepsis bolognai penne

Hozzávalók: 20 dkg penne tészta, 2 ek olívaolaj, 1 hagyma, 20 dkg darált hús, 1 tasak Bolognai spagetti alap, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát sós vízben kifõzzük. Közben az olajon megfonnyasztott hagymához adjuk a húst, megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a Bolognai spagetti alapot, kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt, kis lángon készre fõzzük, hozzákeverjük a lecsepegtetett fõtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és leöntjük a tejfölös-tojásos-sajtos keverékkel. 200 °C-os elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!