rss
  • Tepsis bolognai penne

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg penne tészta, 2 ek olívaolaj, 1 hagyma, 20 dkg darált hús, 1 tasak Bolognai spagetti alap, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt.

    loading...

    A tésztát sós vízben kifõzzük. Közben az olajon megfonnyasztott hagymához adjuk a húst, megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a Bolognai spagetti alapot, kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt, kis lángon készre fõzzük, hozzákeverjük a lecsepegtetett fõtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és leöntjük a tejfölös-tojásos-sajtos keverékkel. 200 °C-os elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött avokádó

    Hozzávalók:

    2 érett avokádó, 1 zellerdarab, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dkg dióbél, 10 dkg fekete olajbogyó, 1 citrom leve, 4 evõkanál olívaolaj, 1 mokkáskanál koriander, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csokor petrezselyemzöld, só és bors

  • Csirkesaláta fõtt csirkehúsból

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 25 dkg kicsi, kemény paradicsom (legjobb az úgynevezett lucullus paradicsom), 2 fej saláta, 4 tojás, 20 dkg juhtúró, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl tejföl, ízlés szerint 2-3 evõkanál olajos paprikalé, só, cukor. 1 mokkáskanál õrölt fehér bors.

  • Házi készítésű pizza

    Házi készítésű pizzaKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt. A lisztet egy keverőtálba mérjük, a közepébe beleöntjük az élesztős vizet. Hagyjuk felfutni, majd keverjük össze a liszttel, olivaolajjal, sóval, maradék vízzel. Kicsit keményebb tészta legyen az eredmény mint egy átlag kelt tészta. A tésztát kétszer kell keleszteni. Először egy órát, majd a tepsibe kinyújtva még egy fél órát. Ha megemelkedett, megkenjük pizzaszósszal majd a maximum hőfokra előmelegített sütőbe teszem 7-8 percre. Ezután rápakoljuk a feltétet, még visszatesszük kb. 7 percre és a legvégén rátesszük a sajtot is.

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint

  • Cseresznyés fánk

    Hozzávalók:

    14 dkg ráma, 18 dkg porcukor, 2 db tojás, 2 cs. vaníliacukor, 27 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1,3 dl tej, 50 dkg cseresznyelekvár, a sütéshez papírhüvely

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Gombócleves

    Hozzávalók: 7 dl víz, 1/2 mk borsikafû, lestyán, natúr vegamix, sáfrány, szegfûbors, 2 mk zellermag, 1 mk szemes köménymag, 1 mk õrölt köménymag, 2 ek olaj, 3 ek zabkorpa, 3 és 1/2 ek zabliszt, 2 gerezd fokhagyma, tetszés szerinti szójaszószos fokhagymás olaj.

  • Tejszínes mustármártás

    Hozzávalók: 3 ek liszt, 3 ek mustár, 3 ek vaj, 3/4 l húsves, só, cukor, tejszín;

  • Hollandaise

    Hozzávalók: 250 g vaj, 3 tojássárgája, 1 ek víz, só, fehérbors, 1 ek citromlé;

  • Kávétorta

    Hozzávalók: 5 tojásból készült piskóta, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 kanál instant kávé, 1 kanál kakaó, tejszínhab.

  • Iszákos marhapörkölt

    Hozzávalók:

    60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só

  • Kuszkusz saláta

    Hozzávalók:

    1 bögre kuszkusz, 1 bögre narancslé, 1 piros alma (savanykás), 1 zöld alma, 1 citrom leve, 3 marék dió, megpirítva, durvára vágva, 2 szál szárzeller, megpucolva, felaprítva, 1 kisebb fej lilahagyma, apróra vágva, 2-3 marék kezeletlen mazsola

  • Töltött csirke

    A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bõre alá töltjük. Készíthetjük úgy is, hogy a tölteléket kizsírozott õzgerincformában külön sütjük, s köretként adjuk a csirkéhez. A gomba helyett összetört csirkemájat is rakhatunk a töltelékbe.

  • Mazagran

    Hozzávalók: 1,5 dl erõs hideg kávé, 1 dl rum, 2 jégkocka, fél dl szódavíz.

  • Kertészné-köret

    A répákat kockázd fel, a kelt bontsd kis rózsákra, a babot és a spárgát vágd kisebb darabokra, majd a hozzávalókat külön-külön fõzd meg sós vízben (vagy párold gõzben puhára).

  • Sardellás hal

    Süllõt, harcsát, vagy fogast, ha már említett módon megtisztítottunk, harcsát fahamuval, kefével tisztítunk le, besózva 1 órát állni hagyunk s azután sósvízben nem egész puhára fõzünk.

  • Túró rudi ízesítésû torta

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 2 tojás
    - 6 dkg cukor
    - 6 dkg finomliszt
    - fél kk sütõpor
    - 1 dkg cukrozatlan kakaópor
    - 5 dkg cukor

    A töltelékhez:

    - 1 csapott ek zselatinpor
    - 15-25 dkg porcukor
    - 50 dkg túró
    - 1 dl tejföl
    - 1 vaníliarúd
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 ek citromlé
    - 2,5 dl hideg tejszínbõl vert hab
    - 3 ek cukrozatlan kakaópor

  • Karfiolos sertésszelet

    Karfiolos sertésszeletA hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, lisztben megforgatjuk, és forró zsírban átsütjük, majd egy nagyobb lábosba szedjük. A karfiolt jó alaposan megmossuk, rózsáira szedjük, hozzátesszük a húshoz, föleresztjük vízzel, felforrás után sózzuk, és puhára pároljuk. A hús sütéséhez használt zsírból (ha sok, leöntünk belőle) és egy kevés lisztből rántást pirítunk, föleresztjük a vízzel hígított paradicsompürével, és ráöntjük a majdnem puha karfiolra. Tovább főzzük, de óvatosan, hogy a karfiol szét ne főjön. Végül hozzáadjuk a tejfölt.

  • Mazsolás mák recept

    Hozzávalók: 10 dkg finomra darált mák, 5 dkg mazsola, 2-3 evõkanál méz, másfél dl tej, 2 evõkanál sárgabarackíz, csipet só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj;

loading...