2024.04.26. - Ervin

Gombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával

Hozzávalók: 30 dkg barna champignon, 3 gyöngyhagyma, 30 dkg vaj, 1 evõkanál darált tönkölybúza, 1 liter zöldségleves, só, reszelt szerecsendió, néhány csepp citrom, 1/8 l tejszín, 1 köteg turbolya, néhány vérfûlevélke. A pirított sajtos kenyérkockához: 2 szelet pirított korpakenyér, 20 dkg vaj, 3 dkg parmezán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát, amit barna vargányának is hívnak, megtisztítjuk, rövid ideig folyó víz alatt mossuk, majd kis darabokra vágjuk. A gyöngyhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vajat egy edényben felhevítjük, a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk. A gombát hozzáadva addig pároljuk, míg a leve elfõtt. A darált tönkölybúzát rászórjuk, és enyhén megpirítjuk. A zöldséglevest ráöntjük, megkeverjük, és 6-8 percig fõzzük. Sóval, szerecsendióval és citromlével ízesítjük, majd a tejszínt belekeverjük.

A turbolyát és a vérfûlevélkéket megmossuk, megszárítjuk, és finomra felaprítjuk. A pirított kenyérkockához a szárazon elõpirított kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, és a felforrósított vajban aranybarnára sütjük, a tûzhelyrõl lehúzva a sajtot azonnal hozzákeverjük. A levest tányérokra tálaljuk és a felaprított zöldséget, valamint a pirított sajtos kenyérkockákat rászórjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!