rss
  • Tejfölös omlett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 evõkanál tejföl, 1 dkg porcukor, 3 dkg liszt, csipetnyi só, gyümölcslekvár.

    loading...

    A tojások sárgáját, a lisztet, a tejfölt a cukrot és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjékbõl felvert habot. Palacsintasütõben kisütjük mindkét oldalát, megkenjük gyümölcslekvárral. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tolófánk

    Hozzávalók: 1/2 liter tej, fél kg liszt, 5 deka vaj, 8 tojás, só, porcukor és olaj a kisütéshez.

  • Alma télre

    Hozzávalók: 5 kg alma, 2 kis evõkanál nátrium benzoát.

  • Újhagyma szárából készült krémleves

    Hozzávalók:

    - nagy csokor újhagyma zöld szára
    - 1 nagy krumpli
    - 1 petrezselyemgyökér
    - 1 fokhagyma
    - 1 púpos evőkanál tejföl
    - só

  • Hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 palacsinta (egy tojás, 3 dkg liszt, kevés tej, 1/2 dl szódavíz), maradék csirke, borjú, sertés pörkölt, 1 dl tejföl, csipetnyi pirospaprika, mogyorónyi vaj, 1 tojássárgája.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók:

    - 8-10 db száraz kifli
    - 5 db tojás
    - olaj
    - 2 dl cukros tej
    - 1 kg alma
    - pici fahéj
    - 20 dkg cukor
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - kis üveg baracklekvár vagy vegyes gyümölcsíz

  • Tárkonyos pulykaraguleves

    Hozzávalók:

    pulykamell, fehér- és sárgarépa, só, bors, apróra vágott, friss petrezselyem, 2-3 tyúkhúsleveskocka, ételízesítõ, 1 evõkanál tárkony, 2 dl tejszín, liszt

  • Cukkini krémleves

    Hozzávalók:

    1 nagyobb cukkini, 2 közepes krumpli, 1 v.hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 dl víz, 1 leveskocka, kevés tej vagy tejszín, só, bors

  • Vinaigrette mártás

    Hozzávalók: 80 ml olivaolaj (extraszûz), 2 ek borecet, 1 tk só, 1 késhegynyi feketebors (frissen õrölt).

  • Húsvéti tejszínes sonkaleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 60 g vaj, 40 g liszt, 2 csokor petrezselyem, 1 csokor zsálya, 150 g fõtt füstölt sonka, 500 ml tej, 400 ml sonka fõzõlé, 200 ml fehérbor, 100 ml tejszín, õrölt bors, (só!) 1 szem mokkacukor;

  • Kávékrémes

    Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.

    Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.

  • Borkrémes tekercs

    Hozzávalók: (8 személyre):

    A tésztához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, a krémhez: a 3 dl száraz fehérbor, 4 tojássárgája, 1 citrom leve, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliacukor, 4 dl tejszín, 2 dkg zselatinpor, a tepsi kikenéséhez: sütõpapír, a tetejére porcukor

  • Fûszeres muffin

    Hozzávalók:

    15 dkg csokoládé, 15 dkg szilva, 2 tojás, 10 dkg vaj (vagy margarin), 25 dkg liszt, 1 csomag, sütõpor, 1 teáskanál kardamom, 1 teáskanál szegfûbors, 1/2 mokkáskamnál fahéj, 1/2 mokkáskanál, gyömbér, 5 dkg porcukor, csokikukac, só

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Csontleves

    Hozzávalók: 1 kg marhacsont, vegyes zöldség, néhány tisztított gombafej, 1 fej vöröshagyma, 1-3 fokhagyma, 2-3 kimagozott zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 ek só.

  • Borsópüré

    Hozzávalók: feles borsó,vagy száraz zöldborsó, vagy sárgaborsó, kicsi fej egész hagyma, fél fehérrépa, zeller, petrezselyem zöld, 1 kávéskanál margarin, tej, vagy tejszín, cukor, só.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál Vegeta és pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Franciasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg fõtt sárgarépa, 10 dkg fõtt fehérrépa, 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg fõtt zöldborsó, 20 dkg alma, 20 dkg ecetes uborka, tartármártás, mustár, citromlé, õrölt bors, só.

  • Gyümölcsös kekszes

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 3 pohár tejföl, 4 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gyümölcs, 1 csomag tortazselé

  • Rákpörkölt rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.

  • Gesztenyés libasült

    A liba sütésére kilónként körülbelül 35 percet számoljunk. A töltelék miatt ehhez még 30 percet adjunk hozzá. A liba akkor kész, ha combjába hústût szúrva a kicsepegõ lé már nem véres.

loading...