rss
  • Narancspuncs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja és leve, 1 citrom lereszelt héja, 2 evõkanál citromlé, 1 teáskanál rum, 0,5 dl vörösbor, vaníliarúd, édesítõpor.

    Elkészítés: 1 narancs és 1 citrom reszelt héját 1,5 dl vízbe keverjük, felforraljuk. 2 evõkanál citromlével, 1 narancs levével, a rummal és a vörösborral elkeverjük. Fél rúd vaníliával és édesítõporral ízesítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • 500 saláta

    Az 500 saláta azoknak szól akik szeretik a gyorsan elkészíthetõ, egészséges és friss ételeket.

    Azoknak, akik pillanatok alatt köretet vagy a fõételt, tartalmas ebédet vagy gyümölcsös snaeket szeretnének az asztalra tenni, mert a saláták minden alkalomra megfelelnek.

    A könyvben található receptek alapján elkészített meleg és hideg saláták minden évszakban tökéletesek akár könnyû ebédnek, akár a fõétel ínycsiklandó kíséreteként kínáljuk.

  • Gazpacho (hideg spanyol zöldségleves)

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom hámozva, kimagozva, kockára vágva, 2 dl paradicsomlé, 10 dkg kígyóuborka meghámozva, 2 db kaliforniai zöldpaprika, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál lime-lé, 2 dl extra szûz olívaolaj, 1 dl borecet, 5 dl víz, só, bors, 2 szelet fehér kenyér.

  • Döner kebab

    Hozzávalók:

    2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj

  • Klasszikus franciasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg sárgarépakocka, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg fõtt burgonyakocka, 1 ecetes uborka, 5 dkg vaj, 3 dl tartármártás.

  • Vesepecsenye gombával

    Ehhez is feküdt vesepecsenyét veszünk, minden bõrétõl s faggyútól megtisztítjuk, megmossuk, kendõvel leszárítjuk s besózzuk.

  • Joghurtos pite

    Hozzávalók:

    - 2 pohár joghurt (natúr vagy gyümölcsös is lehet)
    - 3 db tojás
    - 1,75 dl liszt
    - 1,75 dl cukor
    - 1,75 dl étolaj
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    + különbözõ gyümölcsök

  • Barackleves hidegen

    Barackleves hidegenA barackot megmossuk és a héját le hámozzuk majd fel kockázzuk.Egy lábosba tesszük és körülbelül egy liter vízzel felöntjük,bele tesszük a szegfűszeget,fahéjat,és fel forraljuk amíg a barack megpuhul. Egy nagyobb tálba bele tesszük a tejfölt a lisztet és a tejszínt, majd turmixgéppel jól össze keverjük.Ha ez kész bele merjük a barackot,de a szegfűszeget meg a fahéjat előtte ki kell szedni, ha őrölt akkor nem számít,majd szép lassan össze turmixoljuk az egészet. Az így elkészült levest kihűtjük és már fogyasztható is tegyünk a tetejére tejszínhabot úgy még finomabb.

  • Lucskos káposzta

    A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.

  • Meggyes zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor.

  • Márványsajtos quesadilla

    Hozzávalók: a barackos salsához: 1 õszibarack konzerv, 2 nagyobb zöldhagyma felkarikázva, 1 ek limelé/citromlé, 1 tk só, 1 chilipaprika finomra aprítva; a töltelékhez: 1 csésze (kb.60 g) összemorzsolt márványsajt, 1 ek reszelt trappista, 3 ek darált dió, 1 nagyobb zöldhagyma felaprítva; 8 tortilla.

  • Bloody Mary

    Keverõpohárban készítjük, majd pohárba (jégre) szûrjük, s a tetejére frissen õrölt borsot szórunk.

  • Fejes saláta fõtt marhahússal

    Ezt az összetett salátát maradék fõtt marhahúsból vagy sovány sült húsból készítjük fejes salátával. 5 dkg majonézt porcelán vagy zománcozott keverõtálba teszünk, hozzáadunk egy kávéskanálnyi mustárt, sót, törött borsot, egy fél citromlevet, és az egészet simára keverjük.

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tk cukor, 1 mk õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt.

  • Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók: 1 db fiatal pecsenyepulyka, fél kg fõtt gesztenye, negyed kiló darált hús, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 tojás, só, bors, reszelt szerecsendió, 1 kanál zsír.

  • Málnatorta

    MálnatortaA mogyorós csókot klopfolóval összetörjük. A megolvasztott vajat jól eldolgozzuk a morzsával, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk és kb. fél órára hűtőbe állítjuk. Vízben feloldunk 18 g zselatint. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A citromlevet felmelegítjük, majd félrehúzzuk, és elvegyítjük a feloldott zselatinnal. Kb. 3 ek. joghurttal kikeverjük, az ízesített joghurtba dolgozzuk, és dermedésig hűtőszekrénybe állítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtkrémbe forgatjuk.

  • Parmezános masnitészta

    Hozzávalók: 50 dkg masnitészta. A szószhoz: 5 dkg zsázsa, 6 dkg parmezán sajt, 5 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, õrölt bors, só.

  • Eperleves

    Hozzávalók:

    - fél kg eper
    - 15 dkg cukor
    - 2 dl tejszín
    - 1 csipet szegfűszeg
    - 1 csipet fahéj
    - 1 db tojás sárgája
    - 1 ek liszt
    - 1 csipet só

  • Ukrán saláta

    Hozzávalók: 30 dkg kígyóuborka, 0,5 kg kukorica, 1 csomag újhagyma, 20 dkg paradicsom, 1 fej saláta, só, 1 mokkáskanál mustár, 1 teáskanál ecet, kis lilahagyma, 1 csomag piros retek, 3 evõkanál olaj, 1 pohár kefir.

  • Krumplis paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 6-8 db közepes krumpli
    - 5 db közepes paradicsom
    - 2 kisebb fej lilahagyma
    - cukor
    - ecet

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.