2024.04.19. - Emma

Sonkás-sajtos kifli

Hozzávalók: 5 darabhoz: 30 dkg mélyhûtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg fõtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evõkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mielõtt hozzáfognánk a kifli elkészítéséhez, fél óráig hagyjuk a leveles tésztát kiengedni. Ha már kiengedett a tészta, lisztezett deszkán 45x25 centi nagyságú lapokat nyújtunk belõle. 5 darab háromszög alakú formára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tojás sárgájával, a felaprított petrezselyemmel, a kockára vágott hagymával, és borssal, oreganoval ízesítjük. Evõkanál segítségével kis halmocskákat rakunk a töltelékbõl minden háromszögre.

Bevágjuk a háromszög szélesebb oldalát, és ráhajtjuk a töltelékre, majd nagyon lazán feltekerjük, hogy kifli formájú legyen. A tepsit kivajazzuk, vagy sütõpapírral kibéleljük, és beletesszük a kifliket. A tetejüket felvert tojássárgával megkenjük, és 20 percig pihentetjük. A sütõt 180º C-ra felmelegítjük, a tepsit a középsõ sínre tesszük, és a kifliket 15 perc alatt megsütjük. Melegen tálalva kínáljuk vele a vendégeket, így a legfinomabb.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!