2020.12.02. - Melinda, Vivien

Pulykamell fokhagymás paradicsomos mártással

Hozzávalók: 80 dkg pulykamell filé, só, õrölt bors, pár szál friss kakukkfû, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál oregano, 4 dl húsleves (lehet leveskockából is), 2 csapott evõkanál liszt, 1 evõkanál vaj.
bohócdoktor vizit szja 1%

A pulykamellfilét szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk. Sóval, borssal, aprított kakukkfûvel fûszerezzük, kevés olajon pirosra sütjük, majd félretesszük, és melegen tartjuk. A mártáshoz az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpirítjuk, és megszórjuk liszttel. Mérsékelt lángon pirítjuk tovább, hogy ne legyen túlságosan barna, majd paradicsompürét és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Fûszerezzük oreganoval, felengedjük a húslevessel, és összeforraljuk. Megkóstoljuk, és ha túl savanyúnak érezzük, kevés cukor hozzáadásával tehetjük enyhén édeskésebbé. A sült hússzeleteket tányérra rendezzük, és zöldséges párolt rizst kínálunk mellé köretként. Közvetlenül a tálalás elõtt friss kakukkfûvel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!