2025.07.01. - Tihamér, Annamária

Boszorkány kehely

Hozzávalók 4 személyre: 250 g eper vagy málna, 1 l tej, 2 dl tejszín, 5 db tojás, 200 g cukor, 15 g vaníliás cukor, 2 doboz hóvirág kétszersült, 50 pudingpor, 0,5 dl rum.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet felforraljuk, hozzáadunk 150 g cukrot, 0,5 dl rumot. Ebbe tesszük bele a hóvirág kétszersülteket, és addig hagyjuk benne, míg megpuhul. Kanállal kivesszük a tejbõl, és egy kehelypohárba vagy egy szép, mély üvegtálba helyezzük. Ezután sárgakrémmel megkenjük, majd újra kétszersültet teszünk rá.

A sárgakrém készítése: a tojássárgáját cukorral kikeverjük, kevés vaníliás cukrot teszünk hozzá, és forró tejjel felöntve, vízgõzben simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kissé összedarabolt epret vagy málnát. Ert a habot tesszük a kihûlt kétszersültek tetejére, majd egész eperrel, vagy málnával díszítjük, és kb. 1-1,5 óráig hûtõben tartjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!