2024.03.19. - József, Bánk

Balatonszepezdi rakott rétes

Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 100 g mák, 200 g cukor, 500 g tehéntúró, 100 g mazsola, 300 g alma, 100 g dió, 200 ml tejföl, 2 db tojás, 100 g vaj, 50 g zsemlemorzsa, õrölt fahéj, 1db citrom héja.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, fahéjjal, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha sok levet enged, nyomkodjuk ki. A tehéntúrót szintén áttörjük, belekeverjük a tojásokat, hozzáadunk 50 ml tejfölt és a megmosott mazsolát, cukorral, citromhéjjal ízesítjük. A darált diót és a mákot külön-külön cukorral összekeverjük. Egy jénait vagy tepsit kivajazunk, és a rétestésztát rétegenként belerakjuk, minden réteslapot a töltés elõtt olvasztott vajjal meglocsolva és zsemlemorzsával meghintve.

A rétegezés sorrendje: dió, alma, túró, mák, amíg tart. A mákréteg alá kenhetünk kevés házi lekvárt is. A dió- és máktöltelék locsoljuk meg 1-2 evõkanálnyi tejföllel is. Legfelülre réteslapnak kell kerülnie, amelyet kevés olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolunk. 180 °C fokos sütõben, kb.30-40 perc alatt, megsütjük. Porcukorral meghintjük, és tortaszeletekre vágva, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!