rss
  • Bélszinlángos zöldvajjal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, 100 g olaj, 100 g vaj, só, bors, 1 ek. mustár, 1 cs. petrezselyem, 1 cs. metélõhagyma, 1 ek. ketchup, worchester.

    A megtisztított, lehártyázott, bepácolt bélszínt egyforma darabokra vágjuk és kiveregetjük. Sóval, borssal, mustárral fûszerezzük és kevés forró olajban minkét oldalát megsütjük. A megsütött bélszínlángos tetejére helyezzük az elõre elkészített, felkarikázott fûszervajat. A fûszervaj elkészítése: vajat sóval, borssal, mustárral, zöld petrezselyemmel, ketchuppal, worchesterrel, snidlinggel jól kikeverjük, alufóliára helyezzük, henger alakúra formázzuk, lehûtjük. Bármilyen zöldség, gyümölcsköret, ill. saláták és röszti dukál mellé.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók: kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó (elhagyható).

  • Gyúrt tészta levesbe

    Három-négy személynek elég 1 tojásból gyúrva, annyi lisztet hozzátéve, amennyit a tojás felvesz. Ha reszelt tésztát akarunk, kissé keményebbre gyúrhatjuk, ha metélt, kocka, vagy szalagra akarjuk vágni, mely utóbbit kerekcsével vagdaljuk szét, akkor kicsit lágyabbra gyúrhatjuk, de sohase lágyra.

  • Brokkolis sajtos polentás pizza

    Húsz perc alatt varázsolhatsz magadnak egy formabontó pizzát, ha az alábbi receptet követed.

  • Cappuccino-s muffin

    Hozzávalók: 4 db tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 teáskanál fahéj, 2 evõkanál kakaó, 3 evõkanál cappuccino por, 20 dkg liszt, 1 csomag sütõpor.

  • Tárkonyos-petrezselymes gombaleves

    Hozzávalók:

    40 dkg erdei gomba (NEM termesztett), 1,2 l csirkehúsleves, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi, petrezselyem, 1 teáskanálnyi tárkony, bors, só

  • Szilveszteri fondü

    Hozzávalók: 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 dl sör, 2 dl fehérbor, 1 kávéskanál citromlé, 40 dkg ementáli sajt, 2 cl konyak, 1 evõkanál étkezési keményítõ, só, bors, pirospaprika, reszelt szerecsendió.

  • Tejfölös vagy Esterházy-rostélyos

    A pecsenyének való húst potyoljuk ki jól, sózzuk be, és süssük meg hirtelen forró zsírban, de nem kell sok zsírt használni, mert az káros. Ha megpirult a hús, öntsünk reá hideg vizet, fedjük be, és puhítsuk meg.

  • Vörösboros sütemény

    Hozzávalók:

    - 30 dkg margarin
    - 30 dkg cukor
    - 6 tojás
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 és fél teáskanál fahéj
    - ugyanennyi kakaó
    - 15 dkg csokoládéreszelék
    - 125 ml vörösbor
    - 30 dkg liszt
    - 1 sütõpor

  • Krumpli lepény

    Hozzávalók Kb. 20 koronghoz: 1000 g krumpli 1pohár tejföl 2-3 evõkanál liszt, fokhagyma, só, õrölt bors, olaj a sütéshez.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre: 1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka.

  • Lencsekrémleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjú- vagy sertéscsont, 1 db sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 25 dkg lencse, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 3 dkg vöröshagyma, fél babérlevél, 2 dl tej, 1 tojássárgája, kevés tejszín, 10 dkg vaj.

  • Borjúpaprikás

    Hozzávalók: 80 deka borjúhús, 15 deka vöröshagyma, 5 deka zsír, 1 evõkanálnyi édespaprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 deci vít, 2 deci tejfel.

  • Nyúl õzgerinc-formában

    Hozzávalók: nyúlhús 1 aprólék, tojás 3 db, füstölt szalonna 10 dkg, gomba 10 dkg, mustár 2 ek., fõtt sonka 25 dkg, tejföl 2 ek., pástétomfûszer 1 késh., fehérszalonna 25 dkg, esetleg libamáj 1 dkg, só késh., citrom 1 db.

  • Lángos

    LángosEgy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. Ha felolvadt hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztából a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.

  • Húsvéti aprósütemény

    Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg õrölt mandula, vagy dió, 1 csapott kiskanál õrölt fahéj, 3-4 szem õrölt szegfûszeg, 1 kiskanál kakaó, savanykás lekvár, a tepsi kikenéséhez zsír és liszt, a díszítéshez apró szines cukorkák.

  • Fokhagymás tésztaleves kolbásszal

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt, 5 dkg füstölt kolbász, 3 evõkanál olaj, 2 tojás, 1dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, 1 evõkanál pirospaprika, só

  • Angol sertésborda

    Keverjünk össze egy mokkáskanál sót fele annyi törött borssal, csipet curryvel, meg egy gerezd szétnyomott fokhagymával, és dörzsöljünk be vele 8 szelet kicsontozott, vékonyra vert sertésbordát. Néhány órára tegyük hûtõszekrénybe.

  • Fokhagymás csirke

    Hozzávalók:

    1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika

  • Ananászos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg sovány, fõtt, kötözött sonka, 1 doboz ananászbefõtt, 2 dl tejszín, 1-1 evõkanál liszt és ecetes torma, só, késhegynyi törött bors.

  • Fokhagymás rakott csirke

    A sütõtepsibe lerakunk az aljára egy sor hajszálvékony baconszalonnát. Majd arra kerül a vékony karikára vágott burgonya. Aztán jöhet a tejszínes fûszerben pácolt csirkecomb.