rss
  • Gombás metélt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g metélt tészta, só, 8 szelet pármai sonka, 400 g rókagomba, 300 g koktélparadicsom, 1 csokor rucola saláta, 30 g Pannónia sajt, 5 evõkanál olívaolaj, fél citrom kifacsart leve, bors.

    A tésztát sós, forró vízben ropogósra fõzzük, leszûrjük és lecsepegtetjük. A sonkát csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és félbevágjuk. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra rázzuk. A sajtot finomra reszeljük. A sonkát 1 evõkanál olívaolajon ropogósra sütjük, kiszedjük és melegen tartjuk. Serpenyõben felhevítünk 2 evõkanál olajat, megpirítjuk benne a gombát, majd citromlével, sóval és borssal fûszerezzük. Kiszedjük a serpenyõbõl. A paradicsomot átsütjük a maradék olajon. Hozzáadjuk a salátát, a tésztát és a gombát. Sóval és borssal ízesítjük. A tésztát a sonkával együtt tányérokra osztjuk és a Pannónia sajttal megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Rántott pulykamell

    Hozzávalók: 4-6 szelet filézett pulykamell, fél csésze liszt, 1 tojás, fél csésze zsemlemorzsa, só, a sütéshez olaj.

  • Citromos csirke

    Hozzávalók: 60 dkg csirkeszárny, 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából), 2 citrom, 1 fej vöröshagyma, csipetnyi sáfrány, 10-10 dkg magozott zöld olajbogyó és mandula, 2 evõkanál olívaolaj, fél-fél kávéskanál õrölt fahéj és gyömbér, õrölt bors, só.

  • Milánói makaróni egyszerûen

    Tegyük fel a tésztát fõni, közben készítsül el a szósz. Elõször daráljuk le a párizsit, ezt célszerû húsdarálóval.

  • Kolbászos Szilveszteri lencse

    Hozzávalók: 35 dkg lencse, 40 dkg sütni való kolbász, 40 dkg paradicsom, 1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 pohár száraz fehérbor, 2 evõkanál olaj, húslé, néhány szál zsálya, só és bors.

  • Bolognai hús

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 25 dkg spagetti, 1 evõkanál vaj, 2 paradicsom, 10 dkg sajt, 2 dl tejföl, só, bors.

  • Marinált ecetes gomba

    Hozzávalók: 1 kg gomba, 2,5 dl fehérborecet, 7,5 dl víz, 1 tk só, darabka gyömbér, 1 - 1,5 dl olivaolaj.

  • Falatkák pármai sonkával

    Hozzávalók 8 személyre: 4 kifli, 10 dkg vaj, 1 kisebb, édes sárgadinnye, 25 dkg párimai sonka, õrölt bors.

  • Sajttekercs

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 kk só, 1 tejföl, 2 tojás;
    Krém:
    20 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is, 1 kávéskanál só;

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Szalonnás virslifalatok nyárson

    Hozzávalók: 6 pár bõrös virsli, 12 dkg füstölt szalonna, 2-2 zöld és piros színû paprika, só.

  • Sajtos karaj

    Hozzávalók: 80 dkg karaj, 2 pohár tejföl, 25 dkg reszelt sajt (a fele lehet füstölt), liszt, só, vaj a kikenéshez.

  • Csicsókakrémleves

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 0,5 kg csicsóka, 1 db lilahagyma, 1-1 csipet, zsálya, borsika, koriander, 0,5 dl napraforgóolaj, tisztított víz.

  • Káposztasaláta

    Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evõkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk.

  • Salsa verde tésztaszósz

    Hozzávalók: 8-10 ek extra szûz olíva olaj, 1 ek kapribogyó (ecetes), 1 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg aprított petrezselyemzöld, 5 dkg kenyérbél vagy morzsa, 5 dkg szardella (olajos), 10 ml ecet, 2 db fõtt tojás sárgáját, 1 gerezd fokhagyma.

  • Brokkolileves sajttal

    Hozzávalók:

    20 dkg brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg sovány sajt (óvári), 1 zöldségleves kocka, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, fél dl tejszín

  • Török joghurtos birkanyárs

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.

  • Csirkés Waldorf-cipó

    Hozzávalók: 1 házicipó, 1 alma finomra vágva, 6 dkg vágott dió, 3 újhagyma finomra vágva, 2 evõkanál finomra vágott friss petrezselyem, 10 dkg majonéz, frissen õrölt feketebors, 10 megtisztított spenótlevél szár nélkül, 3 fõtt csirkemellfilé szeletelve, 4 felszeletelt paradicsom.

  • Krémsajtlepény kékszõlõvel

    Hozzávalók: 5 dl tejszín, 30 dkg krémsajt, 10 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom héja, 5 g zselatin, 1 fürt szõlõ.