2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gombás metélt

Hozzávalók 4 személyre: 400 g metélt tészta, só, 8 szelet pármai sonka, 400 g rókagomba, 300 g koktélparadicsom, 1 csokor rucola saláta, 30 g Pannónia sajt, 5 evõkanál olívaolaj, fél citrom kifacsart leve, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát sós, forró vízben ropogósra fõzzük, leszûrjük és lecsepegtetjük. A sonkát csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és félbevágjuk. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra rázzuk. A sajtot finomra reszeljük. A sonkát 1 evõkanál olívaolajon ropogósra sütjük, kiszedjük és melegen tartjuk. Serpenyõben felhevítünk 2 evõkanál olajat, megpirítjuk benne a gombát, majd citromlével, sóval és borssal fûszerezzük. Kiszedjük a serpenyõbõl. A paradicsomot átsütjük a maradék olajon. Hozzáadjuk a salátát, a tésztát és a gombát. Sóval és borssal ízesítjük. A tésztát a sonkával együtt tányérokra osztjuk és a Pannónia sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!