rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gombás metélt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g metélt tészta, só, 8 szelet pármai sonka, 400 g rókagomba, 300 g koktélparadicsom, 1 csokor rucola saláta, 30 g Pannónia sajt, 5 evõkanál olívaolaj, fél citrom kifacsart leve, bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tésztát sós, forró vízben ropogósra fõzzük, leszûrjük és lecsepegtetjük. A sonkát csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és félbevágjuk. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra rázzuk. A sajtot finomra reszeljük. A sonkát 1 evõkanál olívaolajon ropogósra sütjük, kiszedjük és melegen tartjuk. Serpenyõben felhevítünk 2 evõkanál olajat, megpirítjuk benne a gombát, majd citromlével, sóval és borssal fûszerezzük. Kiszedjük a serpenyõbõl. A paradicsomot átsütjük a maradék olajon. Hozzáadjuk a salátát, a tésztát és a gombát. Sóval és borssal ízesítjük. A tésztát a sonkával együtt tányérokra osztjuk és a Pannónia sajttal megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes-majonézes gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg sampinyon gomba, 1 citrom, 4 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, 1 kávéskanál ecetes tárkonylevél, 1 kávéskanál mustár, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt bors, só.

  • Zsályás paradicsom

    Hozzávalók: szép zsályalevelek, érett paradicsom, fogvájó.

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1kg alma, 8 dkg margarin, 2 db tojás, 20 dkg búzadara, 2 dl tej, cukor ízlés szerint, csipet só, zsemlemorzsa, fahéjas cukor.

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 1 kg savanyú káposzta+1 fej vöröshagyma, 1 vöröshagyma a pörkölt alá, zsír, pirospaprika, õrölt fehérbors, só, 3-4 babérlevél, 2 teáskanál sûrített paradicsom, 2 nagy pohár tejföl.

  • Céklasaláta- savanyúság

    2 kg céklát megmosok és héjában, sós vízben megfõzöm (kb. 2 óra fedõ alatt).

  • Paradicsomos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg paradicsom
    - 35 dkg szélesmetélt
    - 5 dkg parmezán
    - 4 evõkanál sûrített paradicsom
    - 3 dl tejszín
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 rúd krémsajt
    - 1 evõkanál oregánó
    - 1 evõkanál bazsalikom
    - só
    - bors

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Zelleres-gombás melegszendvics

    Hozzávalók: kb. 40 dkg gomba, 1-2 dl tejszín, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, vaj, 1 nagy fej zeller, só, fehérbors, rozmaring, kevés liszt vagy keményítõ, reszelt sajt.

  • Bakonyi pulykaleves

    Hozzávalók: 20 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, fél dl olaj, 5 dkg angolszalonna, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 1 db paradicsom, 1 db TV paprika, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csipet só, 1 ek liszt, 1 csipet fehérbors, 1 db csemegepaprika.

  • Paradicsomos kukoricasaláta

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv csemegekukorica, 2 nagy paradicsom, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál borecet, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, só.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Kelkáposzta-fõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1 db zöldségleves-kocka, 5 db aszalt sárgabarack, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál tejföl.

  • Sötét szerenád

    Hozzávalók: 1/4 l erõs kávé, 1/4 l tej, vagy kávétejszín, 5 dkg csokoládé, 2 ek porcukor, tejszínhab, reszelt csokoládé.

  • Cukkínis lepény

    Hozzávalók: készen vásárolható leveles tészta 1 csomag, 2 kisebb cukkíni, 1 fej hagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, bacon szalonna vagy füstölt sonka, esetleg tarja.

  • Juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt, 20 dkg juhtúró, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, só.

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

  • Töltött lángos

    Töltött lángosAz élesztőt egy kis cukorban és langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk, hogy a tészta jó egyenletes legyen. Ha ez megvan, letakarva egy órát pihentetjük. A tésztát kisebb darabokra felosztjuk, majd a darabokat jó vékonyra kinyújtjuk (ovális alakúra), kb. 2-3 milliméternél ne legyen vastagabb, mert sütés közben még dagad. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rápakoljuk a feltéteket, a másik felét ráhajtjuk és a szélét jó alaposan összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban pár perc alatt kész is van.

  • Császár kuglóf

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 6 tojássárgája, csipet só, 1 evõkanál porcukor, 2 dkg élesztõ, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 10 dkg mandula, 10 dkg porcukor, fahéj, 10 dkg mazsola.

  • Spagetti budai módra

    Hozzávalók: 35 dkg spagetti, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 dl tej, 8 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evokanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 evokanál só, kevés porcukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors.

  • Ropogós burgonya

    Hozzávalók: 7 kg apró szemû burgonya, só; a sütéséhez olaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...