2024.04.20. - Tivadar

Reszelt sárgarépa fõzelék

Hozzávalók: 800 g sárgarépa, 40 g vaj, 2 ek. húsleves esszencia, 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 40 g l liszt, 1/2 csomó petrezselyemzöld.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított sárgarépát durvára lereszeljük.Lábasban felolvasztjuk a vajat, és beletesszük a sárgarépát. Hozzáadjuk a húsleves esszenciát, és kb. 2-3 dl vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.
Amikor a sárgarépa megpuhult, hozzáöntjük a tojássárgájával dúsított, liszttel elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, és még egy rövid ideig a tûzhelyen tartjuk, arra vigyázva, hogy ne forrjon fel. Közvetlenül tálalás elõtt meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!